Vina Plantaža zablistala na najvećem vinskom takmičenju u regionu u Skoplju

Na desetom izdanju najvećeg i najznačajnijeg vinskog takmičenja regiona, The Balkans International Wine Competition, vina kompanije „13.Jul-Plantaže“ osvojila su osam priznanja i to: dva dupla zlata, dvije zlatne, dvije srebrne, jednu bronzanu medalju, kao i priznanje za najbolje vino iz Crne Gore.

Stari Podrum najbolje vino Crne Gore

Najboljim vinom iz Crne Gore proglašen je Stari podrum Vranac iz berbe 2013, koji je ovog puta dokazao neprikosnovenost i svjetski kvalitet Vranca uzgojenog na kamenom tlu, sunčanog Ćemovskog polja.  Izuzetni uspjeh sa osvajanjem duple zlatne medalje su ostvarila crvena vina Vladika 2018 i Stari podrum cuvee 2013. Zlatne medalje pripale su i vinima Malvazija 2019 i Vrancu Reserve 2015. Srebrom je nagrađen Vranac Barrique 2016 i Kratošija 2017, dok je Premijer 2013 okićen bronzanom medaljom.    

Ovogodišnje ocjenjivanje vina BIWC održano je u Skoplju, 3. i 4. Juna, kada je međunarodni žiri degustirao više od 900 uzoraka balkanskih vina. Odluke žirija o trofejima i medaljama objavljene su na ceremoniji u Sofiji, održanoj u okviru Balkanskog vinskog festivala.

Kompanija “13. JulPlantaže” kontinuirano dokazuje kvalitet svojih vina na najprestižnijim vinskim takmičenjima  širom svijeta, a medalje sa ovogodišnjeg BIWC su još jedna potvrda vrhunskog kvaliteta crnogorskih vina.