Sarajevo u “Restoranu 13. Jul”

Sa namjerom da obnovi i proširi svoju gastronomsku ponudu i željom da svojim gostima priušti najbolja gastro enološka iskustva i ugođaj koji se pamti, “Restoran 13. Jul” angažovao je jednog od najpoznatijih i najboljih bosanskih kuvara i šefova kuhinje Nihada Mameledžiju.

U period od 12. do 15. avgusta dobro došli ste da uživate u specijalitetima koje potpisuje ovaj gastro majstor u prvom i jedinom vinskom restoranu u Crnoj Gori, “Restoranu 13. Jul Plantaže”.

Nihad Mameledžija, jedanje od najpoznatijih i najboljih bosanskih kuvara i šefova kuhinje, TV lice i autor brojnih knjiga o gastronomiji. Kao  dugogodišnji saradnik čuvenog italijanskog šefa Gianluca Tomasija, ovaj gastro majstor radio je u mnogim ekskluzivnim restoranima širom svijeta, kao i brojnim hotelima u Bosni poput Marriot-a u Mostaru i ekskluzivnog Swissotel hotela u Sarajevu.

Deset godina bio je šef kuhinje u italijanskoj ambasadi u Sarajevu, a radio je i u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država. Jedanje od osnivača Udruženja kuvara BiH.

Kažu da je jedan od najboljih kuvara u Bosni, ali i šire. Dijeli I živifilozofiju japanske kuhinje, a to je: transparentnost, otvorenost, povjerenje, a kao osnovne začine za pripremu svakog jela vidi strast i ljubav. Bez njih, tvrdi, nikada ne može da se napravi dobro jelo!

Prepustite se apsolutno savršenim specijalitetima uparenim sa vrhunskim vinima Plantaža.

Za Vas kreiramo ukuse koji se pamte uz pjesmu i autentične zvuke iz Sarajeva.

Poznati regonalni sastav Almir M & Tribune band gostovaće u “Restoranu 13. Jul” od 13. do 15. avgusta, svake večeri od 21h.

Gostovanjem Nihada Mameledžije i muzičkog sastava  Almir M & Tribune band iz Sarajeva počinjemo sa gostovanja najboljih regionalnih šefova i gastro majstora, čime ćemo pružiti privilegiju našim gostima da okuse specijalitete najboljih kuvara regiona kod kuće. U narednom period očekuju vas brojna iznenađenja!

Dobro došli u novi svijet vina i gastronomije!