Plantaže na Sarajevo Vino Festu

Kompanija  “13 Jul –Plantaže” učestvovala je na trinaestom  Međunarodnom festivalu vina i gastronomije “Sarajevo Vino fest”, koji je u peiordu od 6-7. februara održan u hotelu “Holiday”.  

Među pedeset izlagača, Plantaže su u Sarajevu predstavile program svojih premium i ultra premium vina koja se mogu naći na tržištu Bosne i Hercegovine. Svojom vinskom ali i turističkom ponudom Plantaže  su privukle pažnju mnogobrojnih posjetilaca.

Već dobro edukovana publika koja je upoznata sa svim našim etiketama, imala je priliku da, tokom dva dana trajanja festivala, proba pjenušavo vino proizvedeno klasičnom tradicionalnom metotodom Val rose, od sorti Cabernet sauvignon i Grenache, zatim bijela vina Pro Anima Pinot blanc, Pro Anima Chardonnay i Sauvignon  blanc, zlatnu Crnogorsku Malvaziju I, po mišljenju publike, omiljeniji chardonnay na sajmu  Chardonnay Barrique.  Izuzteno lijepe komentare i reakcije posjetioci su imali i na rose vino Regina Jelena Savojska, sa kojim se većina prvi put susrela. 

Od  crvenih vina Plantaže su na sajmu prezentovale veliki dio svojih, po kvalitetu vodećeg programa, najboljih vina.  Pored Vranca Pro corde  i zlatne Epohe iz premium segmenta, posjetioci su mogli da degustiraju i Vladiku, vino  koje važi za  jedno od najpopularnijih u Sarajevu i koje je izazvalo neograničeno divljenje posjetilaca po pitanju odnosa cijene i kvaliteta, dok je degustacija Vranca Barrique i Vranca Reserve bila odgovorna za “najduže redove” od strane ljubitelja vina. Posebnu poslasticu pričinila je degustacija arhivskog vina Premijer 2009. Ovo vino je s razlogom predstavljeno na kraju jer kako reče jedan od posjetilaca, svako vino iz ponude svih vinarija i izlagača koje se nakon njega proba ostaje nedorečeno !

Plantaže su tokom trajanja sajma, obije večeri, u prestižnim sarajevskim restoranima oragnizovale promocije i večeri slaganja vina i hrane . U petak 06. februara u jednom od najljepših Sarajevskih restorana, Golf klub, za oko pedeset zvanica upriličena je profesionalna degustacija tokom koje je predstavljeno šest vinskih etiketa uz odgovarajuće slijedove hrane. Naredne večeri u tradicionalnom sarajevskom restoranu “Stare Vrbe”, Plantaže su organizovale promociju Crnogorske MalvazijeEpohe.

Ovaj događaj, kao i predhodno veče u restoranu Golf klub, bio je prilika da se brojnim gostima predstave i programi Vinskog puta, koji će ove godine u Šipčaniku dočekati sve ljubitelje vinskog turizma.