SIMFONIJA UKUSA U KOTORU

Spektakulrani susret vina i hrane, u vjerovatno jednom od najraskošnijih ugostiteljskih ambijenata na našem primorju, odigrao se proteklog vikenda u restoranu hotela Cattaro u Kotoru.

Plantaže premium wines

Danima unaprijed najavljen događaj pod sloganomChef’s night by Dragan Šljivić privlačio je veliko intreresovanje poklonika fine and dine menija, pa je rezervacija mjesta završena nekoliko dana ranije. Radoznala publika je sa nestrpljenjem iščekivala slijed od 6 jela, znalački uparenih sa vinima komapnije „13. Jul Plantaže“, koja je specijalno za ovu priliku pripremao šef banjalučnog restorana Monogram, Dragan Šljivić. Vrhunska vina i gastronomija u potpunosti su oduševili sve prisutne jer je na dobru atmosferu za stolovima direktno uticao i perfektan balans svih šest slijedova.

CHEF’S NIGHT WITH DRAGAN ŠLJIVIĆ @Historic Boutique Hotel Cattaro – 19.10.2019.

Gosti su tokom večeri imali prilike da uživaju u modernoj prezentaciji različitih jela u kojima su u potpunosti bile naglašene sve arome, boje i teksture namirnica. Svaki od slijedova hrane idealno je uparen sa vrhunskim vinima naše komapnija, pa su tako gosti imali priliku da uz heljidine uštipke i čvarke od mangulice uživaju u bijelom vinu Luča iz berbe 2018. Naša Regina 2018. odlično je pratila sardele, ceviche dagnje,carpacio od tune i kobasice od gambor. I u ovoj kombinaciji Regina je pokazala da roze ne mora biti jednostavno, već da može činiti savršeni par kompleksnim ukusima hraneUz gof poširan u maslacu i arancin od hobotnice i rikote sira posluženi uz čips od svinjeske kože sa kremom od mrkve i narandže išla je Malvazija 2018, dok je zlatom ovjenčani Vranac Reserve 2013. bio dealan partner telećoj obrazini na pašticadi, rimskim njiokama sa marmeladom od luka i cvekli pečenoj na morskoj soli. Osim ovih etiketa, prvi put u Crnoj Gor, ljubiteljima vina je premijerno predstavljena i nova premium etiketa Stari Podrum Cuvee iz 2013. godine ( Merlot 60%, Petit Verdot 20 % Marselan 20 %). Specijalna selekcija novi Stari Podrum Cuvee poslužen je uz ravioli carpacio bifteka, foie gras/pistacije, svježi tartuf i dimljeni kefir.  Na naše veliko zadovoljstvo, premijerno predstavljena etiketa izazvala je odlične rekacije, uz opšti komentar da su i ovim vinom Plantaže pokazale snagu i moć jedinstvenog podneblja Ćemovskog polja.  

CHEF’S NIGHT WITH DRAGAN ŠLJIVIĆ @Historic Boutique Hotel Cattaro – 19.10.2019.