Crna Gora ima kvalitetan domaći proizvod – kompanija Plantaže lider u vinarstvu u regionu

Izvršna direktorica kompanije 13.Jul–Plantaže, Verica Maraš obratila se juče u kolašinskom hotelu Bianka, na susretu crnogorskih privrednika sa predstavnicima hotelijera i trgovačkih lanaca, koji je organizovala Privredna komora Crne Gore u saradnji sa resornim ministarstvima, Nacionalnom turističkom organizacijom i Investiciono razvojnim fondom.

Manifestacija je održana sa ciljem da se doprinese afirmaciji, te boljoj pozicioniranosti crnogorskih proizvoda i usluga na domaćem tržištu i promovišu nagrađeni na nedavno završenom Novosadskom sajmu poljoprivrede.

Crnogorski proizvođači su ove godine postigli zapažen uspjeh na najvećoj i najznačajnijoj smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Izuzetan kvalitet proizvoda 36 kompanija iz naše države zavrijedio je 163 nagrade sajma, 34 više nego 2018. Komapnija 13. Jul-Plantaže je osvajanjem prestižne nagrade „Lider u vinarstvu u regionu“ još jednom potvrdila status omiljenog brenda u očima potrošača sa ovih prostora.

Izvršna direktorica Plantaža, Verice Maraš obratila se prisutnima u ime svih nagrađenih crnogorskih proizvođača. Njeno obraćanje prenosimo u cjelosti.

POŠTOVANI POTPREDSJEDNIČE VLADE I MINISTRE SIMOVIĆU, POŠTOVANI PREDSJEDNIČE PRIVREDNE KOMORE , POŠTOVANI GRADONAČELNIČE,
UVAŽENI CRNOGORSKI PRIVREDNICI, DAME I GOSPODO.

Velika mi je čast i zadovoljstvo da se danas obratim u ime crnogorskih poljoprivrednih proizvođača, koji su i ove godine na novosadskom sajmu imali veoma zapažen nastup, i koji su za kvalitet crnogorskih proizvoda, kako smo već čuli, osvojili čak 163 nagrade. Koristim i ovu priliku da čestitam svim crnogorskim proizvođačima koji su svojim nastupom na najznačajnijoj smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi dokazali da je kvalitetet naših proizvoda, u svim oblastima poljoprivredne proizvodnje, iz dana u dan sve veći i, i time ukazali na potencijale i vrijednosti crnogorske privrede.

Želim ovom prilikom, u ime svih poljoprivrednih proizvođača, da se zahvalim Minsitarstvu poljoprivrede, resornim ministarstvima, Privrednoj Komori Crne Gore i IRF-u na mogućnosti zajedničkog nastupa crnogorskih izlagača. Ovo je od posebnog značaja za manje poljoprivredne proizvođače, koji na ovaj način, nalaze svoj put do sve zahtjevnijih tržišta i potrošača širom regiona, imajući u vidu da je novosadski sajam kao takav izvanredna prilika za promovisanje crnogorskih proizvoda, razmjenu iskustava, sklapanje poslova kao i podsticanje i unpređenje buduće saradnje.

Nadamo se da ćemo ovakim aktivnostima, koje podrazumijevanju sinergiju svih relevantnih institucija u državi, doprinijeti daljem  rastu domaće proizvodnje, jačanju povjerenja u crnogorske proizvode, kreiranju novih radnih mjesta i rastu profita domaćih proizvođača.

Posebno nas raduje činjenica da je vinogradarsko –vinarski sektor ostvario veoma zapažene rezultate, imajući u vidu činjenicu da su crnogorski vinogradari, vinari i proizvođači rakije ovjenčani velikim šampionskim peharom, kao i brojnim zlatnim, srebrnim i bronzanim medaljama. Plantaže su dobitnik šampionskog pehara i priznanja Lider u regionu u oblasti vinogradarstva što za nas predstavlja posebnu čast, jer smo tako na tom, za nas važnom tržištu, potvrdili kvalitet i liderstvo. Nadam se da mi nećete zamjeriti što ću ovom prilikom istaći da dobar glas o vinima Plantaža već odavno odzvanja, ne samo u regionu, već i u mnogim svjetskim prijestonicama. Po porvatku sa novosadsrkoh sajma, stigle su i nagrade za kvalitet naših vina sa njaznačajnijeg svjetskog ocjenjivanaj Decanter u Londonu, na kojem smo osvojili čak 7 medalja. A kako mi volimo da kažemo” najočitiji đetić” naših podruma Vranac Reserva iz 2013. godine potvrdio je svoju dominaciju i zlatom u Londonu obradovao crnogrsku naciju. To je put koji želimo svima vama. Da se crnogorski proizvodi sve bolje pozicioniraju kako na domaćem, tako i ostalim međunarodnim tržištima i da zajedno dajemo vjetar u leđa sve dinamičnijem ravoju crngorske poljoprivrede.

Koristim ovu priliku da se u ime svih crnogorskih poljoprivrednih proizvođača obratim predsatvnicima Horeca sektora kao i predstavnicima trgovačkih lanaca, i da u ime svih apelujem da i oni svojijm poslovnim politikama podstaknu i doprinesu većem i boljemtržišnom učešću domaćih proizvoda. Na taj način ćete  doprinijeti boljoj prepoznatljivosti i uspješnijem plasmanu  domaćih proizvoda, ali i dati značajan doprinosdaljem jačanju i rastu sve snažnije crnogorske ekonomije,kao i  unaprijeđenju kvaliteta života svih naših građana.