Gala večera u beogradskom restoranu “Madera”

U “Maderi”, jednom od najprestižnijih restorana Beograda sa nadaleko poznatom tradicijom uparivanja vrhunske hrane sa istim takvim vinima, Vinarija Plantaže je pod stručnim rukovodstvom somelijera Miroslava Radojčina ugostila veliki broj poslovnih prijatelja i ljudi iz svijeta vina i vinskog biznisa.

Vlasnici najpoznatijih vinoteka- Srpska kuća vina, Wine Art, menadžeri i vlasnici vodećih restorana Madera, Durmitor, Jarry, Tabor…Ambasador Crne Gore u Srbiji, Ministar kulture u Vladi Crne Gore, osnivači Beogradskog salona vina, somelijeri bili su samo nekih od gostiju na pomenutoj večeri.

Direktor marketinga i prodaje Veselin Đurišić, domaćin večeri posvećene velikim uspjesima tima vinarije Plantaže tokom 55 godina poslovanja ali i onih ostvarenih ove godine širom svijeta na polju kvaliteta i hedonizma, našao je za svakoga par prigodnih reči, a vino i hrana su govorili sami za sebe.

U šest gangova, gdje je hrana bila donekle po principima molekularne kuhinje, kompleksnost aroma zalogaja pratila su vina Crnogorska Malvazija 2017, Pro Anima Pinot Blanc 2016, Vranac Reserve 2011, Epoha 2012, Stari Podrum Vranac 2013, kao i Premijer 2009 uz desert, dok su pjenušava vina Val Rose 2015 iVal Extra suvi odigrala ulogu vina dobrodošlice.

Na posebno izrađenom meniju za ovu priliku našli su se brojni i ekskluzivni specijaliteti: krem od lisičarke sa raguom od vrganja, salata od pečene cvekle i bifteka, rozbratna u sosu od šumskog voća, srneći ragu i još mnogo toga. Sve u svemu, simfonija skladno uštimovanih čulnih senzacija za savršeno raspoloženje.