Dobro došli na “Dan otvorenog podruma” 24.06.

Plantaže vas pozivaju na ljetnji eno-gastro festival “Dan otvorenog podruma” u subotu, 24. juna 2023. godine, sa počekom u 11 časova, u vinskom podrumu Šipčanik, povodom dva izuzetna jubileja – 60 godina postojanja i 30 godina Vranca Pro Corde.

“Dan otvorenog podruma” je ljetnji eno-gastro festival u okviru kojeg će svim posjetiocima biti omogućen besplatan ulaz u podrum, sa bogatom eno-gastro ponudom po promotivnim cijenama.

Na brojnim gastro i vinskim stanicama, uz prateći muzičku program, gosti će imati priliku da uživaju u nacionalnim, jezerskim i specijalitetima sa ćumura, kao i u degustaciji premium vina Plantaža i extra-djevičanskog maslinovog ulja. Program manifestacije uključuje brojne dodatne sadržaje – Master class za ljubitelje i poznavaoce vina, kids zonu – veliku igraonicu na otvorenom, wine painting zonu, wine-cocktail bar, takmičenje u pravljenju koktela u organizaciji  Udruženja barmena Crne Gore itd. koji će priuštiti zadovoljstvo za cijelu porodicu.

Manifestacija “Dan otvorenog podruma” završiće se koncertom ansambla “TOĆ”, koji će početi u 21h, ispred podruma “Šipčanik” – ulaz slobodan.

Prijatelji manifestacije su Glavni Grad, Turistička Organizacija Podgorice i Turistička Organizacija Tuzi, koji će osim logističke podrške obezbijediti učešće izlagača sa teritorije ovih opština, koji će svojim proizvodnima dodatno obogatiti ponudu ( proizvođači meda, lokalni rukotvorci, proizvodi od ljekovitog bilja, dekupaž, proizvdođači nakita itd).

Obilazak podruma Šipčanik

Besplatan ulaz  i obilazak vinskog podruma Šipčanik u pratnji stručnih vodiča.

Vožnja turističkim vozićem kroz vinograd

U periodu od 11-16h organizovaće se vožnja vozićem kroz vinograd, sa polascima na svakih sat vremena.

Vozić polazi od kapije podruma Šipčanik i kreće se starom avionskom pistom kroz vinograd.  Tokom vožnje ćete uživati u nezaboravnom pogledu na najveći vinograd u Evropi u jednom kompleksu. Vožnja traje 20 minuta, a dok uživate u pogledu naši stručni vodiči ispričaće vam priču o velikoj istoriji Plantaža, Vrancu po kojem smo prepoznati i Ćemovskom polju.  Za najmlađe do 12 godina vožnja gratis.  

 Bogat muzički program

Gastro-enološki spektakl upotpuniće cjelodnevni muzički nastupi – starogradska ( Zvuci Titograda ( od 12-14h i od 16-18h)  i zabavna muzika (Elisa Markić 14-16h)

Koncert grupe TOĆ –  U večernjem dijelu programa, ljubitelji dobrog provoda imaće prilku da uživaju u nastupu tivatskog ansambla TOĆ ( 21 – 23 h)  – ulaz besplatan

 GASTRO DOŽIVLJAJ PLANTAŽA

Na više gastro stanica provešćemo vas kroz svijet nacionalnih i jezerskih specijaliteta za koje će se pobrinuti vrhunski kuvari restorana “13. Jul” i “Jezero”.

U veličanstvenoj atmosferi vinskog hrama imaćete priliku da uživate u degustaciji priganica, pršuta, crnogorskih sireva, marinirane pastrmke iz naših ribnjaka i maslinovog ulja Plantaža.

Pored tradicionalne kuhinje, očekuju vas specijaliteti sa ukusom Mediterana.

Prave gurmane ćemo obradovati grill stanicom sa tradicionalnim specijalitetima sa ćumura.

Gastro čaroliju zaokružite najslađim delicijama iz naše kuhinje. Zasladite se na štandu „Slatki kutak“, uz čašu prirodnog slatkog vina Medun.

VINSKE STANICE  

Za sve istinske ljubitelje vina na vinskim stanicama biće upriličene dugustacije premium vina Plantaža. Ne propustite priliku da uživate u pravoj rapsodiji aroma i ukusa po kojima smo prepoznati.

Ljubitelje i poznavaoce koktela obradovaćemo otvorenim šankom na kojem će naši prijatelji iz Cocktail Bara Kokotov Rep pripremati vinske koktele za pravo ljetnje osvježenje.  

ŠTAND VINSKI PUT  

Izvanredna vina, ukusni zalogaji, zadivljujući pogled na more vinove loze i tradicionalna gostoprimljivost svaku posjetu našem Visnkom putu pretvaraju u novu avanturu

Upoznajte se sa različitim programima turističkih posjeta koje nudimo i doživite ovo jedinstveno podneblje na potpuno drugačiji način. Odaberite jedan od programa obilazaka i otkrijte pravu simfoniju ukusa na našem Vinskom putu.

Iskustvo koje se pamti

MASTER CLASS “SVA LICA VRANCA PRO CORDE”

Pro corde je, bez sumnje, jedno od najcjenjenijih vina sa ovih prostora, a već 30 godina  ono je simbol crnogorskog vinarstva.

U čast jubileja koji ove godine obilježava, pozivamo vas da nam se pridružite i iskoristite jedinstvenu priliku da tokom vertikalne degustacije arhivskih berbi Vranca Pro Corde iz različitih godina, uz stručno vođstvo predstavnika kompanije, spoznate evoluciju, karakter i snagu vina koje je otvorilo sva vrata vinskog svijeta.

Degustacijom arhivskih berbi kroz dekade (1999, 2004, 2007, 2011, 2012, 2016, 2018 i 2020) otkrijte snaguu, moć i potencijal autohtone crnogorske sorte – Vranca.

Vrijeme:  16:00 – 18:00h

Promo cijena: 35 eur po osobi (broj mjesta ograničen)

Prijave: marketing@plantaze.com i + 382 20 658 033

RADIONICA “ PAINT & WINE”

Radionica slikanja uz vino- Slikarska radionica za amatere i ljude bez slikarskog iskustva.

Dok pijete vrhunsko vino, slikajte korak po korak, uz instruktore i iznenadite sebe rezultatom. Sav neophodan material Vas čeka na licu mjesta, a na vama je samo da se lijepo provedete.

Ukoliko volite zabavu, smijeh i opustanje, ovo je prava radionica za vas.

DJEČIJA FUN ZONA

Velikom igraonicom na otvorenom ( 4 gumena dvorca, tobogani, ljuljaške, face painting, animatori   ) i našim najmlađim posjetiocima priuštićemo dobro zabavu. 

Nagradna igra

Kupovinom bonova (koji će se koristiti za plaćanje proizvoda i usluga) posjetioci stiču pravo na učešće u nagradnoj igri. Dobitnike vodimo na privatnu avanTuru kroz naše podrume,  tokom koje će enolozi samo za njih otvoriti neka od strogo čuvanih arhivskih vina, a poklanjamo i dvije romantične večere za dvoje u našim restoranima  „13.Jul“ i „ Jezero“.  

DODATNI SADRŽAJI – GOSTUJUĆI IZLAGAČI:

  • Premium cigari i aksesoari “Casa del Puros” – Casa de Puros je najveći cigar shop sa prvim privatnim lounge barom u Crnoj Gori. U njihovoj ponudi nalazi se preko 150 vrsta cigara uz najkvalitetniju prateću opremu svjetskih standarda.
  • “Frudo” sokovi
  • “Cermat” sladoledi
  • Izlagači u organizaciji TO Podgorica i TO Tuzi