Novi zlatni uspjesi vina kojima svijet vjeruje

Vina “Plantaža” osvojila su pet medalja na 30. ocjenjivanju vina „Mundus Vini” u Njemačkoj,  jednom od najprestižnijih svjetskih vinskih takmičenja.  

U konkurenciji 7.500 uzoraka vina iz cijelog svijeta, od pet osvojenih medalja, vina Plantaža osvojila su četiri zlata. U pitanju su vina: Vranac Pro Corde 2018,  Epoha 2018, Vranac Reserve 2015 i Stari podrum Cuvee Terroir 2018.  Srebrnu medalju osvojilo je vino Stari podrum Merlot 2018.

Ponosni na na ovaj uspjeh, izražavamo zadovoljstvo što se i u ovoj godini nastavljamo kontinuitet zlatnih medalja koja vina Plantaža osvajaju na najznačajnijim svjetskim takmičenjima, čime dodatno potvrđujemo izuzetan kvalitet i poziciju crnogorskih vina na svjetskoj vinskoj sceni. Crnogorski Vranac je dokazano najbolji sa ovog teroara i stoji rame uz rame sa najboljim vinima svijeta, a posebno nas raduje uspjeh dva nova Stara podruma, koja će se uskoro pojaviti na tržštu, sa međunarodnom potvrdom kvaliteta.”   

Dosljedni u kvalitetu, našoj posvećenosti i ljubavi prema vinu, vjerujemo da će i predstojeće ovogodišnje vinske smotre biti jednako uspješne kada su u pitanju naša vina.