PREGRŠT MEDALJA ZA VINA PLANTAŽA U BEČU

Vina kompanije “13. Jul-Plantaže” postigla su sjajan uspjeh na nedavno završenom ocjenjivanju vina u Beču Austrian Wine Challendge (AWC), osvojivši čak deset medalja.

Zlatne medalje osvojili su Premijer 2013, Vranac Reserve 2015 i Vranac Barrique 2016, dok su srebrom nagrađeni Pro Anima Pinot Blanc 2019, Vladika 2018, Luča 2019, Stari Podrum Vranac 2013, Stari Podrum Cuvee (Merlot-Marselan- Petit Verdot) 2013, Chardonnay Barrique 2017 i Kratošija 2017.

Na ovogodišnjem takmičenju AWC u Beču, koje je na listi globalnih vinskih dešavanja ocijenjeno kao najmasovnije, i na kojem je 1.641 proizvođač iz cijelog svijeta poslalo 12.525 uzoraka vina na međunarodnu provjeru kvaliteta, svaki takmičarski uzorak poslat iz Plantaža nagrađen je medaljom.

Osvajanjem zlatnih medalja, vranac je iznova potvrdio autentičnost i reputaciju velikog vina, kao i snagu i moć teroara sa kojeg potiče. Osim vranca, na ocjenjivanju u Austriji, zavidan uspjeh ostvarila su i bijela vina Plantaža, koja su osvojenim medaljama, na ovom prestižnom međunarodnom ocjenjivanju, potvrdila izuzetan kvalitet i ovog segmenta proizvodnje.

 “Ponosni smo na još jedan uspjeh naših vina na najznačajnijim međunarodnim takmičenjima u ovoj godini. U izuzetno velikoj i jakoj konkurenciji vina iz cijelog sveta, iz godine u godinu, iznova, dokazujemo visok kvalitet vina Plantaža na globalnom nivou i Crnu Goru  visoko pozicioniramo na vinskoj mapi svijeta ”.