Povećanje izvoza vina Plantaža na kineskom tržištu

Izvršni direktor kompanije „ 13. Jul –Plantaže“ , g-din Miroslav Vuković  i predsjednik Odbora direktora, g-din Nebojša Vuksanović susreli su se juče sa Ambasadorom Narodne Reuplike Kine u Crnoj Gori, Negovom Ekselenicjom Liu Đinom .

Na sastanku upriličenom u vinskom podrumu Šipčanik razgovarano je o mogućnostima unaprijeđenja saradnje i povećanju izvoza vina Plantaža na kineskom tržištu.

Tokom razgovora rukovodstvo Plantaža se zahvalilo kineskom ambasadoru na ohrabrenju u naporima koje kompanija ulaže u nastojanjima da poveća izvoz na ovom, nama, strateški važnom tržištu, i izrazilo uvjerenje da će i predstavnici ambasade u Crnoj Gori dati svoj doprinos i pomoć na uspostavljanju novih kontakata i kreiranja buduće strategije saradnje, sve na fonu tradicionalno dobrih odnosa između Crne Gore i NR Kine.  

Negova Ekselenica, g-din Liu Đin je istakao da Plantaže imaju visokokvalitetan proizvod koji predstavlja zlatnu vizit kartu imidža Crne Gore i ocijenio da je pravo vrijeme da se poveća izvoz vina na tržištu Kine.

Kinesko tržište je najveće izvozno tržište Plantaža, van regiona, u konstantnom rastu i uvjereni smo da će jučerašnji susret sa Njegovom Ekcelencijom, gospodinom Liu Đinom doprinijeti da se u narednom periodu unaprijedi ova saradnja i da će vina Plantaža u većoj mjeri biti dostupna kineskim potrošačima.