Premijer Zdravko Krivokapić i ministar Aleksandar Stijović posjetili kompaniju “13. Jul – Plantaže

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović obišli su danas kompaniju “13. Jul – Plantaže”. U razgovoru sa  Miroslavom Vukovićem, izvršnim direktorom Plantaža i njegovim saradnicima, premijer i resorni ministar su se upoznali sa aktuelnim stanjem u kompaniji i stekli jasan uvid u ozbiljnost zatečene situacije.

Premijer je podsjetio da su Plantaže rijedak potencijal i veliko blago Crne Gore, te da će uprkos veoma nezavidnom finansijskom stanju u kompaniji, Vlada Crne Gore učiniti sve što je u njenoj moći i zakonskim okvirima da Plantaže opstanu i revitalizuju ogromni potencijal koji posjeduju, a koji je trenutno ozbiljno ugrožen.

Izvršni direktor Plantaža, Miroslav Vuković zahvalio se Premijeru i resornom ministru na posjeti i iskazanoj spremnosti Vlade da pomogne revitalizaciju kompanije “13. Jul –Plantaže”.  Tokom  razgovora direktor Vuković je istakao uvjerenje da ova kompanija ima budućnost, kao i činjenicu da je kompanijska uprava odlučna u namjeri da domaćinskim odnosom tj odgovornim i racionalnim upravljanjem, uz neophodnu pomoć Vlade Crne Gore, obezbijedi bolju budućnost i  prosperitet Plantaža.