Vjerni zlatu – nagrađena vina Plantaža u Belgiji

Nagradama na takmičenju Monde Selection 2020 ovjenčale su se etikete Vranac Reserve 2015 i Epoha 2015

Na prestižnom vinskom takmičenju Monde Selection 2020 koje je održano 2. i 3. jula u Briselu, vina kompanije 13. Jul PlantažeVranac Reserve 2015 i Epoha 2015, osvojila su zlatne medalje, u velikoj konkurenciji vina iz više od 25 zemalja svijeta

Osvajanjem ovih medalja vina Plantaža i crnogorski Vranac nastavljaju svoj zlatni niz na svjetskoj vinskoj sceni. Osvojene medalje potvrđuju orijentaciju Plantaža ka beskompromisnom kvalitetu ali i ka trajnom naporu da vina iz Crne Gore zadrže i ojačaju svoju reputaciju na međunarodnom vinskom tržištu, koje sve više traga za vinima od autohtonih sorti koja predstavljaju odraz autentičnih nacionalnih kultura. Praćenje svjetskih trendova i neprekidno ulaganje u razvoj, kao i iskustvo i znanje stručnjaka čine da iz godine u godinu kvalitet vina Plantaža bude potvrđen i nagrađivan zlatom na takmičenjima koje svijet najviše poštuje.

Na ovogodišnjem ocjenjivanju vina Monde Selection, koje je ustanovljeno 1961. godine, međunarodni žiri sastavljen od vinskih profesionalaca i eminentnih stručnjaka, nagradio je vina iz 20 zemalja svijeta i to 56% crvenih, 22% belih i 22% slatkih i roze vina.

Nagrade na prestižnim vinskim takmičenjima, među kojima je i Monde Selection, predstavljaju najbolje mjerilo kvaliteta a Plantaže su u ovom pogledu posljednjih godina više nego uspješne. Prethodne tri godine donijele su Plantažama gotovo nezapamćeni broj medalja. Od 2016. do danas samo na najznačajnijim svjetskim takmičenjima (Decanter World Wide Awards u Londonu, Decanter Asia Wine Awards u Hong Kongu i Mundus Vini u Njemačkoj) vina Plantaža osvojila su 55 medalja.