Novi svijet vina i gastronomije – BAŠTA LJETA – Restoran “13. Jul”

Renoviran i u potpunosti konceptualno izmijenjen Restoran “13. Jul” je iskorak u restoranskom segmentu Plantaža, ali i gastronomsko pozitivno iznenađenje, nastalo kao rezultat ujednijenih snaga znanja, iskustva stručnjaka i svega što Plantaže nude. To je prvi vinski restoran u Crnoj Gori baziran na regionalnom konceptu, koji je sa ponudom vina, kvalitetom i svježinom namirnica, umijećem pripreme, komforom, ugođajem, uslugom, potpuno superioran restoran, koji kao takav može da se istakne i u najpoznatijim evropskim gastronomskim destinacijama.

Otvoren za inovacije i s namjerom da gostima pruži najbolja gastro enološka iskustva restoran će u narednom period prirediti gostovanja najboljih regionalnih šefova i gastro majstora i time pružiti privilegiju gostima da okuse specijalitete najboljih kuvara regiona kod kuće.

Kulinarski tim restorana na čelu sa Šefom kuhinje Lazarom Raičevićem fokusira se na esenciju restoraterstva: ono što je na tanjiru – doživljaj je ukusa koji je rezultat brižljivog načina pripreme hrane i pažljive selekcije namirnica. Svako jelo ima svoj savršen par – vino koje su sparili somelijerski i kulinarski tim restorana.

                                       Lazar Raicevic, Šef kuhinje Restorana “13. Jul”

Cijeli meni je za preporuku, ali specijalitet koji je rijedak u našim restoranima, a ovdje savršen je Black Angus Ribeye spravljen od najboljeg junećeg mesa black angus goveda sa Durmitora. Osimo ovog, u ponudi su i drugi Black Angus specijaliteti, koji su ovih dana veoma traženi u restoranu, a šef kuhinje kao specijalitet kuće izdvaja gulaš od Black Angusa.

Stavljajući fokus na domaće namirnice, a poznavajući “ljubav“ sira i vina, restoran uparuje vina Plantaža uz najbolje crnogorske sireve. To je iskorak u prezentaciji crnogorkih autohtonih ukusa, to jest njihovog spoja.

Restoran “13.  Jul” sa novim konceptom i nizom svjetskih inovacija predstavlja vrhunac “Feel &Taste” iskustva sa prednostima vrhunskih, premium i arhivskih vina Plantaža. U ponudi je veliki izbor starih berbi, pažljivo čuvanih i njegovanih u Plantažinim podrumima, uz profesionalno posluženje vodećih somelijera regiona, kao i zlatna vina Plantaža, koja su posljednjih godina trijumfovala na najpoznatnijim svjetskim takmičenjima poput Decanter World Wine Awards u Londonu, Decanter Asia Wine Awards u Hong Kongu, Mundus Vini u Nojštatu – Njemačka i drugim.

Neizostavno u mnogim jelima i na stolu je maslinovo ulje Plantaža, nazvano tečno zlato sa Ćemovskog polja. Ulje koje je za samo 3 godine od kad je na gastro sceni pobralo ogromne simpatije, ali i mnoštvo nagrada na ozbiljnim takmičenjima u konkurenciji čuvenih proizvođača sa dugogodišnjim pa i višedecenijskim iskustvom.

Kako bi gostima približili kvalitet i uživanje u jedinstvenom ukusu mesa od Black Angus goveda, našeg domaćeg partnera i proizvođača HM Durmitor – organic food, do 22.07. važi posebna ponuda popusta na specijalitete uparene uz premium vina Plantaža.

 Čarobni specijaliteti od morske, riječne, bijele, plave, dimljene ribe, kao  inovativne zalogaje od morskih plodova i predjela od ribe sa različitim sosevima i začinima, pašti, rižota očekuju goste restorana od 16. do 22.jula. Somelijeri i kuvari u restoranu 13 Jul, kreirali su za Vas savršene senzorne parove koji predstavljaju svojevrstan putopis aroma i ukusa Crne Gore.

 Nedjelja je dan namijenjen za porodično uživanje kad je kompletna ponuda vina i hrane u restoranu na popustu od 15%, dok je za dječiji meni predviđen popust od 30%. 

Utorak je slatki dan i tada svi gosti imaju 20% popusta na cijenu kolača i voćnih poslastica.

 

Dobro nam došli u BAŠTU LJETA!

Vaše Plantaže