PLANTAŽE NA 2. SALONU VINA U BEČU

Plantaže su, i ove godine, učestvovale na Drugom „Beogradskom Salonu Vina u Beču“ („Belgrader Wein Salon in Wien“ / BWSW), održanom 23. maja, na prestižnoj lokaciji  MuseumsQuartier .

Bila je ovo dobra prilika da se profesionalci i ljubitelji vina sa ovog tržišta bolje i sadržajnije upoznaju sa našom vinarijom i degustiraju vina iz premijum segmenta Plantaža.

Poseban akcenat bio je na nagrađenim vinskim etiketama sa ovogodišnjeg Dekanterovog ocjenjivanja, najznajačnijeg vinskog takmičenja na svijetu, na kojem su vina Plantaža osvojila čak 7 medalja. Vranac Reserva 2013, koji je od početka godine osvojio 2 zlatne medalje na velikim svjetskim takmičenjima, izmamio je i među austrijskom vinskom publikom, gromoglasne aplauze i potvrdio dominaciju, dokazavši i time da je vino s kojim se Crna Gora s pravom ponosi. Među brojnim posjetiocima, ističemo utiske predstavnika distributera Wein&Co i najpoznatijeg vinskog magazina Fallstaf, koji su sa oduševljenjem komentarisali desgustirana vina.

Austrija je veliko i značajno tržište za sve zemlje ovog regiona imajući u vidu brojnu dijasporu, a salon je bio dobra prilika za distributere, trgovce i ugostitelje da proširile svoju ponudu premijum vinima  Plantaža i  bečkom i austrijskom tržištu ponude najbolja crnogorska vina.