Čestitamo 19. decembar Dan Podgorice!

Podgorica ima najveći vinograd u Evropi u jednom kompleksu od preko 2.300 hektara!

U Podgorici više od pola vijeka nastaju moćna crnogorska vina, koja proizvodi vinarija 13. Jul – Plantaže!

Ovo je godina u kojoj Podgorica – vinska prijestonica slavi veliki jubilej 55 godina Plantaža!
U slavu velikog jubileja podgoričke Plantaže su ugostile velikog svjetskog umjetnika Gorana Bregovića koji je sa filharmonijom od preko 70 izvođača, u srcu vinograda izveo muzički spektakl za million čokota i pet hiljada gostiju iz cijelog svijeta, jer Plantaže su pronijele slavu crnogorskih vina iz podgoričkog vinogorja na preko 40 svjetskih tržišta.

Podgorica je nosilac novog oblika turizma koji je u razvoju, prevashodno zahvaljujući Plantažama, koje poslednjih godina nude jedinstveno iskustvo vinskog turizma i to u srcu najvećeg evropskog vinograda. Plantaže Podgorici već donose velika relevantna priznanja i nagrade za ovakav razvoj vinskog turizma.

Plantaže potvrdu za vrhunski kvalitet vina iz podgoričkog vinogorja dobijaju na najpestižnijim svjetskim vinskim takmičenjima. U riznicama Plantaža arhivirano je više od 800 nagrada i priznanja, a među njima i najsjajnije i najznačajnije istorijsko zlato sa Dekanterovog ocenjivanja u Londonu, koje je osvojio Stari podrum cabernet sauvignon. Niz svjetskih priznanja nastavio se i ove godine, kada je oboren rekord jer su Plantaže osvojile rekordne 44 medalje.

ČESTITAMO 19. DECEMBAR DAN PODGORICE!
Vaše Plantaže!