Restoran Jezero

Vranjina bb
Radno vreme
U zimskom periodu: 10- 18h
U letnjem periodu: 08-24h, proleće-jesen od 09-21h

Na lijevoj obali Skadarskog jezera, uz magistralu koja spaja glavni grad sa crnogorskom obalom, u srcu Nacionalnog parka, od 2005. godine smješten je restoran Jezero. Terasa sa čudesnim pogledom, autohtoni jelovnik, vina podneblja, brza i kvalitetna usluga predstavljaju zaštitni znak ovog restorana.

KUHINJA: Tradicionalna, crnogorska kuhinja

Restoran Jezero nudi autentičan meni, počevrši od tradicionalnog Crnogorskog doručka, preko raznih specijaliteta od ribe i mesa, do široke lepeze poslastica koje su pripremljene po jedinstvenoj recepturi u kuhinji restorana. U restoranu Jezero posebno uz romantičan ambijent možete uživati u širokoj ponudi vina kompanije 13. Jul Plantaže. Terasa restorana prima preko 130 gostiju i u lijepim danima glavna je atrakcija na Skadarskom jezeru sa svojim jedinstvenim pogledom na ostrvo Lesendro, kod Crnogoraca poznato i kao “Njegoševa rana”

S obzirom na to da se restoran nalazi na samoj obali Skadarskog jezera, u zavisnosti od doba godine u ponudi su različiti specijaliteti od ribe po kojima je ovaj restoran prepoznatljiv a to su ,”krap u zvona”, šaran iz jezera pripremljen na dva načina na grilu ili pržen u ulju ,”jegulja na grilu” ili “krap u tavi”. U ljetnjem periodu u ponudi je jedinstven domaći sladoled od vina Pro Corde sa 5% alkohola, kao i sladoled od soka Malvazije i Muskacele. Svi sladoledi su bez dodatih šećera.


Specijaliteti restorana:

Marinirana losos pastrmka

Marinirana losos pastrmka, iz ribnjaka kompanije Plantaže. Dimljena i marinirana po tradicionalnoj recepturi, služi se uz tvrdi crnogorski sir. Ovo jelo idealno se uparuje sa belim vinom LUČA iz portfolia kompanije Plantaže.


Palačinke u sosu od Vranca

Palacinka od heljde prelivena sosem od crvenog vina Vranac iz portfolia kompanije Plantaže, sa prilozima od suvog voća.


Pratite nas

   


Dobro došli!
Želimo Vam ugodan boravak u restoranu Jezero, ne zaboravite da riba ipak najbolje pliva u vinu!

Rezervišite