Nagrade i priznanja

Vina kojima svijet vjeruje

Vina kompanije “13.Jul – Plantaže”, od svog osnivanja do danas, osvojila su više od 900 nagrada i priznanja na najznačajnijim međunarodnim ocjenjivanjima,takmičenjima i sajmovima.

U svijetu postoji veliki broj takmičenja, na kojima najbolje sudije svijeta ocjenjuju vina iz svih svjetskih vinogorja. Među desetinama hiljada vina iz svih svjetskih vinogorja, koja učestvuju na pojedinim takmičenjima, vina Plantaža se uvijek izdvoje i budu nagrađena najsjajnijim odličjima. Svaki takmičatski uzorak, ma gdje poslat bio, vrati se u Podgoricu sa nedvosmislenom potvrdom kvaliteta.

Posljednjih godina, od 2016 g. do danas, Plantaže bilježe istorijske uspjehe na ocjenjivanjima koje svijet najviše poštuje, Decanter World Wine Awards u Londonu, Decanter Asia Wine Awards u Hong Kongu i Mundus Vini u Nojštatu–Njemačka. Samo na pomenutim takmičenjima, u posljednje tri godine, naša vina osvojila su sto (100) medalja, dokazujući da Plantaže iz godine u godinu potvrđuju svoj kvalitet na vinskoj mapi svijeta.

Medalje na ovim izvanredno važnim vinskim tak­mičenjima snažan su pokazatelj da Plantaže nude beskompromisan kvalitet u svim segmentima svog rada.