Vina Plantaža zlata vrijedna

Crnogorske Plantaže nastavile su tradiciju velikih uspjeha na međunarodnim takmičenjima i ocjenjivanjima vina, osvojivši dvanaest medalja za kvalitet na jedanaestom ocjenjivanju The Balkans International Wine Competition (BIWC), jednom od najuticajnijih u regionu, koje je ove godine održano od 1. do 3. juna u Salamini u Grčkoj.

Najboljim vinom iz Crne Gore (Best of Show), proglašeno je vino Stari podrum Vranac 2013, koje je pored ove titule osovjilo i zlatnu medalju za kvalitet. Osim Starog podruma, zlatnim medaljama okitili su se novo bijelo vino Nota 2021, Malvazija 2021, Vranac Barrique 2018, Stari podrum Cuvee Terroir 2018.  Srebrne medalje pripala su vinima Vranac Pro Corde 2018, Vladika 2018 i Vranac Reserve 2019, dok su bronzom nagrađeni Vrhunski Vranac 2019, Kratošija 2017 i Pro Anima Pinot Blanc 2021.

BIW Competition nagrađena vina Plantaža

Pored standardno visokih ocjena za crvena vina i dokazano najboljeg autohtonog Vranca sa teroara Ćemovskog polja, Plantaže su posebno ponosne na uspjehe koje, posljednjih godina na međunarodnoj sceni, ostvaraju u kategoriji bijelih vina kao potvrdu kvaliteta koji zadovoljava  najveće svjetske standarde

Dok je Malvazija već mnogo puta dokazala svoj kvalitet I osvojila srca kako stručnog žirija, tako I istinskih ljubitelja vina, novo vino NOTA I prije zvaničnog predstavljanja vinskoj publici, osvojila je zlato na svom prvom  takmičenju BIWC u konkurenciji od 1000 vina I 280 vinarija iz čitavog svijeta.

U 2022. godini vina Plantaža, pored nagrada na prestižnom BIWC-u, osvojila su još trineast medalja na najvećim svjetskim ocjenjivanjima ,u jakoj konkurenciji sa najboljim vinima svijeta, i to osam u Londonu ( Decanter) i pet u Njemačkoj (Mundus vini). 

Pomenute nagrade još jednom potvrđuju višedecenijski uspjejh komapnije Plantaže i nezvaničnu titulu najbolje vinarije na Balkanu.