Vinski podrum Šipčanik jedinstveni turistički lokalitet Crne Gore

Turistička ponuda kompanije “Vinski put” i ove godine predstavljena je na Beogradskom Sajmu turizma, najvećoj turističkoj manifestaciji u Srbiji i jugoistočnoj Evropi održanoj u periodu od 18-21.02.2016.

Impresivni vinski podrum Šipčanik, kao najznačajniji turistički lokalitet Glavnog grada, predstavljen je u dijelu Turističke organizacije Podgorice koji je zauzimao centralno mjesto na prepoznatljivom štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

U cilju turističke promocije Glavnog grada predstavljeni su programi posjete najvećem vinogradu u Evropi u jednom kompleksu i jedinstvenom podrumu Šipčanik smještenim u srcu Podgorice. Hiljade posjetilaca tokom četvorodnevnog trajanja sajma imalo je priliku da se upozna sa turističkom ponudom kompanije, dobije informativne brošure i kataloge, kao i informacije o najnovijim vinima serija Pro Anima i Stari podrum, koja su se na štandu kompanije “13.Jul – Plantaže” u okviru sajam vina BEOWINE, održanom u istom periodu, mogla i degustirati.

Veliko interesovanje posjetilaca kao i izlagača (turističkih agencija, kompanija, turističkih organizacija gradova…), pozitivni komentari i impresije onih koji su imali priliku da obiđu naš vinski hram, nastavljaju niz potvrda da je podrum Šipčanik jedan od najznačajnijih turističkih lokaliteta ne samo Glavnog grada već i države Crne Gore uopšte.

Prethodne godine na Sajmu turizma svoju ponudu predstavilo je više od 1100 izlagača, a broj posetilaca premašio je 69 hiljada, dok ove godine na osnovu nezvaničnih podataka organizatori predviđaju još bolje rezultate. Međunarodni karakter ove manifestacije potvrđuje više od 290 inostranih izlagača iz 50 zemalja. Pod okriljem Sajma turizma od 2005. godine održao se i Sajam ugostiteljske opreme – HORECA, a u istom terminu održao se i 8. Međunarodni sajam vina BEOWINE, koji je ove godine bio nesumnjivo najbolji do sada.

Comments are closed.