VINO GODINE PO IZBORU MAGAZINA “VINO&FINO”

Poznati srbijanski Magazin “Vino & Fino” u aktuelnom prazničnom broju prvi put objavljuje top listu vina koja su obilježila proteklu godinu u zemljama regiona. Kako magazin navodi “svako od njih priča priču o svom teroaru na najbolji mogući način, i svako je odličan ambasador svog kraja i svoje zemlje”, pa tako naš Stari podrum Cabernet Sauvignon 2012. sa razlogom dobija priznanje “vino godine 2017.” !

Uvaženi magazin, koji oduvijek prepoznaje kvalitet i potencijal naših vina, sa ponosom ističe :

“Poslije vranca iz 2011, kao i potentne kupaže merloa, vranca i peti verdoa iz iste berbe, u ultra premium liniji Plantažinih vina Stari podrum, početkom godine pojavio se kaberne sovinjon iz 2012. Odluka crnogorskih Plantaža da najbolje grožđe sa mikrolokaliteta Šipčanik i znanje svojih stručnjaka fokusira na proizvodnju vrhunskih vina u novom pogonu svog istorijskog Starog podruma u potpunosti se isplatila. U Crnu Goru stiglo je jedno od najprestižnijih međunarodnih priznanja, kao potvrda da su sa Starim podrumom na dobrom putu. Na ovogodišnjem ocjenjivanju Decanter World Wine Awards DWWA 2017, Stari Podrum Cabernet Sauvignon 2012 osvojio je zlatnu medalju.

Cabernet Sauvignon Stari podrum 2012 vino je u krunskoj seriji Zlatnih berbi Plantaža. Ovaj raskošni, moćni i voćni kaberne sazrijevao je 12 mjeseci u francuskim baricima, pa dvije godine u bačvi od 5.000 litara i još godinu dana u flašama u arhivskom prostoru Starog podruma. Odlikuju ga snažne arome borovnice, kupine i crne ribizle, prožete notama nane, crne čokolade i kedrovine. U ustima ostavlja utisak sočnog i punog vina, sa raskošnim, ispoliranim taninima i kompleksnim ukusom crnog voća i začina. Vino koje treba čuvati u kolekciji još nekoliko godina, ako uopšte uspjete da se domognete boce.”

Zahvaljujemo Magazinu “Vino&Fino” (www.vinoifino.rs) i obećavamo nova vina, važna priznanja i velike uspijehe o kojima će rado pisati.

Živjeli !

Comments are closed.