Vina Plantaža uskoro na policama u Teksasu i Kaliforniji

Kompanija je imala veliku čast da 14.08. ugosti predstavnike “Southern wines”-a, najvećeg distributivnog lanca vina u Sjedinjenim Američkim Državama. Direktor Prodaje renomirane kompanije, G-din Mark O’Neil u pratnji saradnika sastao se sa Izvršnom direktoricom kompanije, Vericom Maraš i direktorom Izvoza Milanom Milutinovićem.

Tema sastanka bila je bliže upoznavanje sa kompanijom i širokim asortimanom naših proizvoda koji je dobrim dijelom gostima već poznat zahvaljujući činjenici da se upravo posredstvom ovom lanca naši proizvodi mogu kupiti u New York-u. Najvažniji ishod sastanka svakako je dogovor da se vina kompanije posredstvom jakih distributivnih mreža “Southern wines”-a u narednom periodu nađu i na policama dalekog Teksasa i Kalifornije. O važnosti potpisanog ugovora govori i podatak da je učešće pomenutog distibutera na ovim tržištima veće od 50 %.

Pred formalnog dijela posjete uvaženi gosti obišli su vinograd na Ćemovskom polju i proizvodne kapacitete kompanije, a u podrumu Šipčanik upriličena je i degustacija premium vina. Oduševljeni kvalitetom vina kompanije, ovog  puta degustiranih u jedinstvenim ambijentima naših podruma, gosti su izrazili veliko zadovoljstvo zbog širenja saradnje kojom će desetine miliona novih potrošača imati priliku da osjete jedinstvene ukuse podneblja daleke Crne Gore.

Novi poslovni dogovor Kompanije sa renomiranim distributerom još jedan je u nizu izvoznih poduhvata kompanije na  tržištu SAD-a, od kojeg se očekuje kako rast prihoda sa stranih tržišta , tako i odlična promocija zemlje kroz vino kao najvažniji visoko kvalitetni poljoprivredno-prehrambeni proizvod.

Comments are closed.