“Vina kojima svijet vjeruje” na sajmu vina “Vino Ljubljana 2017.”

Kompanija “Plantaže“ predstavila je vodeće premium etikete na ovogodišnjem dvadesetom jubilarnom slovenačkom sajmu “Vino Ljubljana 2017.” koji se održao 17. i 18. novembra u čak dva hotela u centru Ljubljane – “Grand Hotel Union” i “Slon”.

Kao najveći crnogorski nacionalni brend, sa zadovoljstvom smo hiljadama ljubitelja vina ovom prilikom predstavili odabrane premium etikete – Vranac Pro Corde 2013., Vladika 2013. i Vranac Reserve 2011. Uz dobro poznate brendove iz “Vranac” familije, pravo osvježenje ove godine bila je “Crnogorska Malvazija 2016.” – novo premium vino jedinstvenog spoja sorte malvasija aromatica i crnogorskog podneblja. Priča o bijelim vinima upotpunjena je autohtonom sortom krstač – Crnogorski Krstač 2014., kao i Pro Animom Pinot Blanc 2016., a od crvenih etiketa dodatnu pažnju privukao je Crnogorski Cabernet  2013., kao i ultrapremium Stari podrum Cabernet Sauvignon 2012. Ovu smotru iskoristili smo i za promociju našeg novog  premium crvenog vina – Epoha 2012., koje će se uoči velikog jubileja kompanije, 55 godina od osnivanja, početkom sljedeće godine naći na tržištu. Priliku da uživaju u premijernoj degustaciji novog vina, cijenili su i istakli svi posjetioci, a izuzetan kvalitet potvrdili brojni poznavaoci vina koji su boravili na našem štandu.

Ovogodišnji festival ugostio je rekordan broj vinarija i gurmana – preko 240 izlagača i 12 partnerskih salona, i zabilježio rekordan broj posjetilaca – više od 2000 ljubitelja vina u pratnji 70 predstavnika medija.

Šireći vinsku kulturu, a ujedno promovišući kompaniju i premium vina koja rađa najveći vinograd u Evropi u jednom kompleksu u planu su nastupi kompanije i na ostalim vodećim sajmovina u regionu.

Comments are closed.