NOVOSTI
Plantaže na 15.Beogradskom salonu vina (December 12, 2018 7:16 am)
Vino pijemo sa onima koje volimo – duža (December 7, 2018 9:58 am)
Zoran Kalezic – Kotrlja se zivot (December 7, 2018 9:55 am)
13. Sajam vina VINOcom, Zagreb (December 7, 2018 9:29 am)

Veliki uspjeh kompanije na kineskom tržištu

Vina kompanije godinama unazad nalaze svoje mjesto na velikom kineskom tržištu, a široka paleta naših proizvoda gotovo uvijek iznova izaziva interesovanja brojnih distributera, a posredstvom njih i miliona ljubitelja dobrih vinskih ukusa.

Prema zvaničnim podacima uvoza vina kineske carine prošle godine Crna Gora našla se na 18. mjestu. Podatak za kompaniju postaje još značajniji kada se zna da su iz Crne Gore samo Plantaže izvozile vino, dok je broj kompanija koje izvoze iz drugih zemalja veći, i to iz svake po 10 i više vinarija.

Važno je pomenuti i da su iza Crne Gore i Plantaža ostale zemlje poput Austrije i Rusije (uključujući Krim kao najveću vinsku regiju), ali i da većina zemalja sa liste nema carinu na uvoz ili je ista značajno niža nego na crnogorska vina.

Takođe, evidentno je da u 2017. godini carine na uvoz iz Australije i Čilea u Kinu ne postoje, što dodatno jača uspjeh kompanije na jednom od najvećih i najznačajnijih tržišta svijeta na kome je prošle godine izveza vina u vrijednosti od preko 2 miliona US$.

Ovo je još jedan u nizu velikih uspjeha kompanije na internacionalnom tržištu, a statistički podatak da izvoz svih zemalja regiona ne predstavlja ni 50% našeg izvoza, dodatno jača snagu Plantaža, kao i cijele Crne Gore kao prepoznatljive i visokokvalitetne vinogradarsko-vinske destanacije.

Comments are closed.