Velika vinska fešta Plantaža u centru Podgorice

Povodom završetka berbe groždja na Ćemovskom polju, kompanija „13 Jul Plantaže“ i ove godine, kao što je to i ranijie činila, organizovala je prigodnu manifestaciju «Dani berbe 2017» u Glavnom gradu, i zajedno sa sugrađanima obilježila je kraj još jedne uspješne berbe.

Manifestacija, je organizovana u saradnji sa Glavnim gradom i Turističkom organizacijom Podgorice.  „Dane berbe 2017“ pratio je kulturno-umjetnički program, koji se odvija na tri lokacije:

Učesnici muzičkog dijela programa na Trgu Nezavisnosti bili su: Komnen Vuković (Pinkova zvjezdica),  gitarski duo Nikčević – Bulatović,  Klapa Alata,  Žuti Serhatlić sa orkestrom i Kud Aluminijum.

Na bini koja se nalazila u Bokeškoj ulici nastupili su: Kvartet Unique, Dj Audio Storm – Ognjen Vuković, DJ Niggor  i Bend Crveno i Crno, dok su u Hercegovačkoj ulici za muzički dio programa bili zaduženi: Goca Tržan, bend Apsolutno romantično i bend No Ordinary Balkan Sound iz Sarajeva. Manifestaciju je uveličala posebno kreirana vinska povorka, kao i brojni animatori i prateći nagradni programi.

Gošća Plantaža, na manifestaciji, Goca Tržan je ovim povodom kazala:  “Velika mi je čast što sam ja izabrana da  budem ambasador dobre zabave u Podgorici u ime ,,Plantaža”, tako da ovo je bio jedan lijep početak jednog, nadam se, dugačkog prijateljstva između mene i ,,Plantaža”.

Berba 2017.

Na osnovu uzorkovanja i procjene kvaliteta ubranog grožđa, danas sa sigurnošću možemo reći da smo iz Berbe 2017. dobili sirovinu za velika vina, ili kako u vinarstvu volimo da kažemo vina za pamćenje.

Obzirom na okolnosti i složene uslove u kojima je berba realizovana, sada kada je, konačno, grožđe u podrumima možemo zaključiti da je i ova berba bila uspješna.

Na Ćemovskom polju prostire se najveći vinograd u jednom kompleksu u Evropi, a posao berbe grožđa spada u najveće evropske vinogradarske poslove. Berba 2017 je okončana i danas sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je za nama još jedna veoma uspješna berba.

Comments are closed.