Uspješan nastup kompanije na Sajmu ProWine Asia 2018. u Singapuru

Usljed velike ekspanziije vinskog biznisa u Aziji, gdje je potrošnja crvenog, bijelog, kao i pjenušavog vina u porastu, naša Kompanija, za čiju široku paletu vina vlada sve veće interesovanje i na ovom kontinentu, nastupila je na jednom od najvećih vinskih sajmova u Jugoistočnoj Aziji – ProWine Asia 2018. održanom od 24-27. aprila u Singapuru.

Nastup Plantaža, kao i na svim važnijim vinskim dešavanjima, prošao je veoma zapaženo, a brojni posjetioci, među kojima najvećim dijelom potencijalni kupci i distributeri, pokazali su veliko interesovanje za vina koja su odraz autentičnosti crnogorskog podneblja. Za malu Crnu Goru – zemlju velikih vina, Plantaže i naš najveći vinograd u Evropi u jednom kompleksu, vinski trgovci i tragači za novim etiketama koje svakako mogu biti zvijezde i na ovom tržištu, čuli su zahvaljujući brojnim priznanjima i nagradama sa vodećih svjetkih adresa, poput “Decanter World Wide Award-a”, “Mundus Vini-ja”,”International Wine & Spirits Competition-a”…Posebnu pažnju i oduševljenje privukla je upravo nedavno nagrađena Epoha (zlato sa “Mundus Vini 2017.”) kao i Vranac Reserve (srebrno sa “Decanter World Wine Awards 2017.”). Intenzitet boje, raskoš arome, bogatstvo ukusa naših vina i ovom prilikom je dokazao snagu i potencijal vinograda na Ćemovskom polju, smještenom u srcu naše Podgorice-Crne Gore.

Među hiljadama posjetilaca štanda Plantaža, tokom četvorodnevnog trajanja sajma, posebno smo ponosni što su nas ciljano posjetili top menadžeri najvećeg i najpoznatijeg hotela u Singapuru – “Marina Bay Sands”, koji ujedno predstavlja i jedan od najpoznatijih hotela svijeta. Uvaženi gosti degustirali su naša vina, a potom su realizovani i konkretni razgovori koji će, nadamo se, rezultirati ulistavanjem naših premium vina u vinske karte ovog renomiranog ugostiteljskog objekta.

Sajam je bio odlična prilika za uspostavljanje i jačanje kontakata sa brojnim kupcima iz Singapura, Malezije Indonezije i Tajlanda, a naši gosti na štandu bili su i distributeri Kompanije za tržište Kine. Konstuktivni sastanci, razmjena ideja i sugestija, pozitivne reakcije nakon degustacija naših vina i ovom prilikom izrodile su brojne poslovne ideje koje će se u narednom periodu i realizovati.

I ovogodišnji Sajam ProWine Asia 2018., koji je okupio vina i komapnije iz najpoznatijih regija poput Provanse, Toskane, Napa Valley-a,  Marlborough-a,  Rhône Valley-a, potvrda je da je globalna industrija vina svjesna potencijala rasta azijskog tržišta usljed činjenice da mnogi stanovnici Azije sve više radije prednost daju vinu nad tradicionalno popularnijim pićima, kao što su pivo i viski. Rezultati govore da je vino sada jefinije nego ranije, izbor je raznovrsniji, a azijska populacija sve izloženija zapadnoj kulturi, što je svakako važan signal i nama da milionske serije vina, koje karakteriše upravo realan odnos kvaliteta i cijene, još bolje usmjerimo i plasiramo i na ovom kontinentu.

Comments are closed.