Trofej za najbolje crveno vino od autohtonih sorti osvojio Vranac Premijer

Nova regionalna i svjetska ocjenjivanja vina ponovo donose veliki broj značajnih nagrada Kompaniji.
U Sofiji je nedavno održan sedmi BIWC (Balkans International Wine Competition), a objavljeni su i rezultati Decanter Word Wine Awards za 2018. godinu.

Na BIWC u Sofiji “Plantaže” su osvojile najvažnije priznanje – veliki Trofej za najbolje crveno vino od autohtonih sorti, koje je osvojio Vranac Premijer (2009), čime se još jednom potvrđuje snaga i značaj autohtone crnogorske sorte vranac. I ovogodišnji Decanter 2018., širi paletu priznanja “Plantaža“ za sljedeća važna odličja: Vranac Reserve 2011 – Srebro, Malvazija 2016 – Bronzana medalja, Vranac 2015 – Bronza, Epoha 2012 – Bronza, Premijer 2009 – Bronza, Pro Anima Pinot Blanc 2016 – Bronza, Vladika 2013 – Bronza i Pro Corde 2013 – Preporuka.

Važno je pomenuti da su na pomenutim takmičenjima predstavljene brojne vinske etikete kako sa Balkana (BIWC) tako i cijelog svijeta (Decanter), a oba nadmetanja imala su visoko kvalifikovani međunarodni žiri, sastavljen od enologa, somelijera, vinskih novinara, vinara, vinskih stručnjaka i restoratera.

Rekord “Plantaža”, kada su medalje i priznanja u pitanju drži 2017-a godina, kada su osvojene 32 medalje, na svjetskim smotrama vina, od kojih je najsjajnije istorijsko zlato sa Dekantera u Londonu. Jubilarnu 55-tu godinu postojanja, kompanija nastavlja novim velikim uspjesima i uspjesima novih vina, poput premium kupaže Epoha 2012. Nakon ovogodišnjeg zlata koje je Epoha 2012, osvojila na vinskoj smotri “Mundus Vini”, održanoj u njemačkom Neustadt-u, zlatni kvalitet je potvrdio i dobar dio etiketa specijalnih rezervi i crvenih premium vina i to: Vranac Reserve 2011, Premijer 2009, Vladika 2013 i Epoha 2012, kao i Crnogorska Malvazija 2016 na vinskoj smotri “Vino Ljubljana 2018”, sada pristižu i nove nagrade sa BIWC-a i Dekantera.

Velike nagrade ostvarene na svim ovim ocjenjivanjima pokazale su da Crna Gora, predvođena našom Kompanijom, jasno stavlja do znanja da je jedna od vodećih vinskih destinacija kako regiona, tako i svijeta.

Comments are closed.