Plantaze-mundus-vini

PRVO ZLATO ZA EPOHU !

Nakon prošle 2017. godine, kada je kompanija osvojila rekordne 32 medalje na svjetskim smotrama vina, od kojih najviše sija istorijsko zlato sa Dekantera u Londonu, jubilarna 55-ta godina, 2018-ta, počela je novim velikim uspjehom. Novo zlato osvojeno je na vinskoj smotri “Mundus Vini”, održanoj u njemačkom Neustadt-u.

Na dvadesetdrugoj vinskoj smotri “Mundus Vini”, koja je trajala šest dana, predstavljeno je više od 6.700 vinskih etiketa iz cijelog svijeta. Visoko kvalifikovani međunarodni žiri, sastavljen od enologa, vinara, profesionalnih trgovaca vinima, somelijera, vinskih novinara, vinskih stručnjaka i restoratera, činio je 270 sudija.
Pored tradicionalno najbrojnijih evropskih proizvođača iz Italije, Španije, Francuske i Portugaije, zablistao je i vrhunski kvalitet naših vina koji je nagradjen sa čak četiri medalje.

Poseban razlog za zadovoljstvo imamo zbog izuzetnog uspjeha naše nove etikete “Epoha 2012”, koja je dobila zlatnu medalju. Istovremeno, srebrnim odličjem okićena su vina: “Pro Anima – Pinot blanc  2016”, “Vranac 2015” i “Stari Podrum kabernet souvinjon 2012” koji je prošle godine osvojio zlato na Decanteru!

Mundus Vini predstavlja značajno takmičenje za sve vinarije sa ambicijom da se probiju na zahtjevna vinska i gastronomska tržišta Njemačke i Austrije. Ovo takmičenje se održava počev od 2001. godine, a svake godine na  njemu učestvuje oko 6-10.000 vina iz cijelog svijeta.

Kvalitet naših vina je tradicionalno prepoznat na ovom renomiranom vinskom ocjenjivanju, a na tržištu Njemačke i Austrije vrijednost realizacije vina kompanije ima tendenciju stalnog godišnjeg rasta.

Naša kompanija izvozi u preko 43 zemlje svijeta, a novim premium proizvodima, čiji kvalitet osvaja odličja najvažnijih vinskih takmičenja i ocjenjivanja vina, potvrdjuje snagu brenda koji parira najpoznatijim svjetskim imenima.

Comments are closed.