Princeza Priscilla Incisa della Rochetta u posjeti kompaniji

Ugostili smo princezu Priscilla Incisa della Rochetta, vlasnicu čuvene vinarije Tenuta San Guido, koja se nalazi na toskanskoj obali u Italiji. Ova Vinarija je začetnik takozvanih „supertoskanskih vina“ od kojih je najpoznatije vino Sassicaia.

„Impresionirana sam kvalitetom vina koja smo danas probali. Nisam očekivala da cu ovdje naići na toliko fantastičnih vina vrhunskog kvaliteta. Čula sam da je Crna Gora zemlja dobrih vina, ali ovo je prvi put da ih probam, i zaista se radujem što cu ponijeti nekoliko boca kući i piti ih sa mojim prijateljima i porodicom“, rekla je Priscilla nakon posjete „Plantažama“.

Ona je podsjetila da vina na najbolji način prezentuju oblast iz koje dolaze i zato ih je, kako kaže, potrebno praviti od autohtonih sorti grožđa. „I to je sjajno, pokazuje veliki potencijal ovog grožđa i način na koji se ono razvija na Mediteranu. Isto pokušavamo uraditi i u Italiji, i nadam se da ćemo imati uspjeha kao i vi ovdje“, kazala je Priscilla.

Tenuta San Guido vinarija na toskanskoj obali, proizvodi tri različite vrste vina, zasnovane na vinskoj sorti Cabernet Sauvignon. Prva službena Sassicaia na tržište je izašla 1968. godine.

Comments are closed.