Predstavnici turističke privrede na Vinskom putu kompanije

Sunčani aprilski dan, 18.04., kompanija je iskoristila za turističko-poslovni susret sa dijelom najvažnijih predstavnika turističke privrede – predstavnicima turističkih agencija Crne Gore i turističkih organizacija gradova sa primorja.Važan događaj svojim prisustvom uveličali su i predstavnici Nacionalne turističke organizacije, direktorica Željka Radak Kukavičić, direktorica Turističke organizacije Podgorice, Tatjana Popović i Direktor Asocijacije turističkih agencija Crne Gore Orhan Hodžić.

Posjeta kompaniji krenula je iz najstarijeg vinskog podruma – Lješkopolje osnovanog davne 1963. godine u kojem je i počela priča o danas najjačem crnogorskom brendu i vinima koja vole milioni ljudi širom svijeta. Osvrt na stare sudove i mašine za preradu grožđa, a potom i upoznavanje sa načinom rada nove top vinarije smještene u srcu Storog podruma, zaintrigirali su sve prisutne. Većina gostiju nije ranije imala priliku da posjeti ovu riznicu, pa je prvi susret izazvao oduševljenje i probudio ideje za zanimljive buduće izlete za turiste, čime bi se, zaključak je svih, umnogome obogatila i upotpunila turistička ponuda kompanije i Podgorice – naše vinske prijestonice.

Nakon gutljaja vina Luča i Vladika gosti su krenuli ka vinogradu na Ćemovskom polju. Vožnja kroz najveću zelenu oazu u jednom kompleksu u Evropi, pogled na jedinstveni kanjon Rijeke Cijevne, ljepota kamena Ćemovskog polja i obilje Sunca koje ga grije, impresionirali su sve goste. Uz cašu rakije u samom središtu vinograda, na već popularnom Vidikovcu kompanije, gosti i domaćini nazdravili su zelenom prostranstvu, autohtonim sortama krstač i vranac, uslovima Ćemovskog tla i mediteranskoj klimi, čiji savršen splet je zadužen za rađanje velikih vina i rakija kompanije. Po riječima onih koji već godinama dovode turiste u posjetu kompaniji, uvijek se otkrije nešto novo i fascinantno, pa su tako gosti i u vinskom podrumu Šipčanik, uz degustaciju posebnih vina Šipčanik Krstač i Šipčanik Vranac, nanovo osjetili jedinstvenu podrumsku atmosferu i osmislili nove programe obilaska, poslovnih susreta i svečanih okupljanja u srcu vinskog hrama smještenom na 30m ispod površine zemlje.

Završnica druženja bila je u Restoranu Jezero, na obali Skadarskog jezera u jednom od najljepših nacionalnih parkova u ovom dijelu Evrope. Na terasi restorana kompanije gosti su uživali u slaganju vina i hrane pažljivo osmišljenom i predstavljenom od strane stručnog somelijera kompanije. Sjajnoj ekipi gostiju ovom prilikom predstavljena su i dva nova vina kompanije – pjenušac Crnogorski Val Rose i premium kupaža Epoha, od skoro promovisana kao vino jubileja – 55 godina Plantaža. Obilje pozitivne energije, gutljaji vrhinskih vina, savršeni zalogaji hrane, zvuci muzike lakih nota u jedinstvenom ambijentu učinili su završnicu druženja veličanstvenom.

Druženje su ispratili i predstavnici crnogorskih medija, a njihovo veliko interesovanje za programe obilaska, naša nova vina, brojne planirane aktivnosti i važna priznanja, bilo je iznad očekivanog, i još jednom potvrdilo da sinergija najvažnijih turističkih privrednika i nadležnih državnih institucija, uz kvalitetnu priču medija predstačlja dobitnu kombinaciju za promociju ne samo našeg brenda, već i generalno države Crne Gore-zemlje velikih vina.

Ovaj, uz brojne slične poslovno-edukativne susrete organizovane od strane kompanije, predstavlja korak dalje ka jačanju turističke ponude naše zemlje i podizanju nivoa vinske kulture i svijesti da našu zemlju moramo predstavljati prvenstveno kao vinsku-turističku destinaciju – kao zemlju Crnogorskog Vranca koji u sebi nosi posebni pečat jedinstvenog podneblja smještenog između mora i planina.

Comments are closed.