Poznati francuski kuvar Florian Pinel posjetio Plantaže

Kompaniju je 09.07.2018. posjetio poznati francuski kuvar Florian Pinel koji živi i radi u New York-u. Renomirana ličnost iz oblasti kulirinarstva ujedno piše blog za sajt „FoodPerestroika“ –  posredstvom kojeg iznosi svoje impresije o kulinarstvu i gastronomiji brojnih zemalja, kao i o posjeti vodećim svjetskim restoranima.

Gost je najprije obišao vinograd na Ćemovskom polju, a zatim i naše riznice vina – Šipčanik i Stari podrum gdje je probao vina autohtonih sorti, kao i kupaže istih sa svjetski poznatim sortama koje daju fantastične rezultate na kamenitom tlu Podgoričkog vinogorja.

Ovo je bila odlična prilika da gosta upoznamo sa bogatstvom koje nudi naša kompanija, sve kroz jednu hedonističku prizmu jedinstvenog spoja vina, koja su odraz našeg “terroir”-a, i domaćih crnogorskih specijaliteta. Za ovu posebnu priliku naš kuvar Mladen Boljević, u idiličnom ambijentu restorana „Jezero“, smještenom u srcu istoimenog Nacionalnog parka, pripremio je poseban menu – „7 Velikana“. Gastronomsko druženje počelo je uz mus od sireva i novi Val Rose, nakon čega je uslijedila marinirana losos pastrmka na pireu od cicvare i paradajza uz Pro Animu Pinot Blanc. Brokula krem čorbu sa fontanom od pečenih Pinjola, krutonima i kozijim sirom odlično je ispratio naš Chardonnay Barrique, dok je „Valoviti Sorbet“ sjajno podržao polu-suvi Crnogorski Val. Premium crveno vino Vladika odlično se slagalo sa Njeguškim stekom „Julienn“ na ležaljci od suvih šljiva sa Plantaže prelivom od svježeg crnog voća, dok je biftek taljatu na pireu od krompira sa suvim rogačem i cherry paradajzom, prelivenu sosom od borovnice savršeno zaokružuo Vranac Reserve. Za desert, korpicu od heljdine palačinke sa pečenim mljevenim orasima i suvim šljivama, prelivene Plantaže „Medun“ slatkim sosom i cimetom upotpunili su gutljaji prirodno slatkog vina Medun. Široki dijapazon ukusa, savršeno uparenih sa vinima kompanije, oduševili su gosta i zasigurno stavili do znanja da Crna Gora ima vrlo bogatu i autentičnu gastronomsku ponudu na koju ne ostaju ravnodušna ni najveća svjetska imena iz ove oblasti.

Posjeta poznatog kuvara bila je odlična prilika da uporedimo mišljenja sa nosiocem bogatog kulinarskog iskustva restorana širom svijeta, ali svakako i prilika da se marketinški predstavimo širokoj evropskoj publici koja posjećuje njegov sajt i razmjenjuje svoja gastronomsko-kulinarska iskustva.

Comments are closed.