POSJETA DELEGACIJE SKUPŠTINE CRNE GORE

U utorak, 11. septembra vinski podrum Šipčanik posjetila je delegacija Skupštine Crne Gore na čelu sa gospodinom Ivanom Brajovićem, zajedno sa predsjednikom parlamenta Mađarske, koju je predvodio gospodin Lasylo Kover.

Tokom zvanične posjete istaknuto je da:

” odlični politički odnosi Crne Gore i Mađarske koji imaju za cilj imaju jačanje ekonomske saradnje u interesu građana mogu služiti za primjer”

Brajović je podsjetio da je Mađarska u ovoj godini druga zemlja sa najviše direktnih stranih investicija u Crnoj Gori, a parlamenti u okviru svoje nadležnosti treba da pomognu i pospiješe ekonomsku saradnju. Formiranjem parlamentarnih grupa prijateljstva stvorene su osnove za jačanje parlamentarne saradnje, a planirani su zajednički sastanci odbora za međunarodne odnose, ekonomiju i turizam” , najavio je predsjednik Skupštine. On je još jednom iskazao zahvalnost Mađarskoj na bezrezervnoj podršci članstvu Crne Gore u NATO i EU.”

U toku jednosatne posjete Šipčaniku, delegacije su uživale u ukusima Krstača, Pro Anime Pinot Blan-a, Vladike, vina Epoha, kao i tradicionalnoj crnogorskoj zakusci.

Comments are closed.