Plantaže posjetio guverner američke savezne države Mejn Pol Lepejdž

Kompanija je imala čast da, 16.07.2018., ugosti guvernera američke savezne države Mejn, Pola Lepejdža, koji ovih dana boravi u prvoj radnoj posjeti Crnoj Gori. Važni gost u posjetu Plantažama došao je u pratnji Abasadorke SAD-a Margaret En Ujehara, bliskih saradnika i kolega iz ambasade u Podgorici.

Uvažene goste dočekala je izvršna direktorica kompanije Verica Maraš i direktor Izvoza Plantaža Milan Milutinović, koji su tokom kratkog obilaska podruma Šipčanik gostu predstavili istorijat kompanije, potencijal danas najvećeg vinograda u Evropi u jednom kompleksu, kao i brojne uspješne aktivnosti kompanije, od organizovane proizvodnje loznog sadnog materijala, preko proizvodnje premium vina, rada na usavršavanju autohtonog sortimenta, do ugostiteljskih kapaciteta i rada na razvoju vinskog turizma.

Po završetku obilaska impresivnog Šipčanika, i najvećim dijelom priče o kapacitetima kompanije, načinima proizvodnje i prodaje, ali i degustacije crnogorske najpoznatije rakije Kruna, gostima je priređen radni ručak tokom kojeg se razgovaralo o dobroj saradnji dvije zemlje i mogućnostima poboljšanja ovih veza.

Ovom prilikom iskazano je i veliko  interesovanje za izvoznu strategiju kompanije – njen nastup na velikom tržištu SAD-a, kontakte distributera i rezultate ostvarene do sada na ovom značajnom tržištu, uz preporuke i sugestije za dalje napredovanje. Gosti su inače, prije samog dolaska u Crnu Goru i posjete kompaniji, imali informaciju o Crnogorskom Vrancu na kome kompanija godinama uspješno gradi, kako domaću tako i izvoznu priču, pa su ovom prilikom uputili pohvale na račun ove inicijative i poslovnih odluka, koje proizilaze iz iste, a kojima se svakako na pravi način kroz visoko-kvalitetan poljoprivredno-prehrambeni proizvod predstavljaju ne samo Plantaže već i država u cjelini.

Gostima su po završetku posjete uručena posebna poklon pakovanja vina uz obećanje da će menadžment vrlo rado prihvatiti poziv za posjetu državi Mejn, gdje će, sigurni smo, biti i konkretnijih poslovnih odluka kojima će se vina crnogorskog najvećeg brenda naći kako na tržištu ove, tako i ogromnom prostoru ostalih američkih država.

Ova važna posjeta kompaniji još jedan  je u nizu poslovnih poteza kojima se nastoji predstaviti vinogradarsko-vinski potencijal Crne Gore i ostvariti novi kontakti kojima će se poboljšati ekonomske veze Crne Gore i važnih izvoznih tržišta na kojima Plantaže realizuju oko 65% svoje ukupne proizvodnje.

Comments are closed.