NOVOSTI
Plantažama Veliki pehar Sajma (October 9, 2017 12:58 pm)
VINSKA FEŠTA U PODGORICI (September 18, 2017 12:00 pm)
ZLATNE MEDALJE ZA VINA PLANTAŽA (September 15, 2017 12:48 pm)
Već uposleno 637 sezonaca (August 4, 2017 10:58 am)
vest

Plantažama Veliki pehar Sajma

Sa nedavno završenog međunarodnog Sajma hortikulture u Novom Sadu, na kojem su nastupili izlagači iz iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije, a predstavljeni su i proizvodi iz Amerike, Finske, Francuske, Italije, Litvanije, Njemačke i Švedske, crnogorske Plantaže su se vratile sa obiljem priznanja i nagrada.

Među osvojenim odličjima se izdvaja Diploma sa Velikim Šampionskim Peharom, za proizvodnju i kvalitet stonog grožđa, breskve, nektarine i loznog sadnog materiala. Zlatne medalje, Plantaže su osvojile za: Lozni kalem – Vranac, Loznu podlogu ,,Paulsen 1103P”, Grožđe – Ribijer, Grožđe – Viktorija, Grožđe – Kardinal, Grožđe – Pleven, Grožđe – Muskat Italija, Sorta masline – Barska žutica, Sorta masline – Lećino, Breskva – Rome Star, Breskva – Marija Marta, Breskva – Royal Gloria, Nektarina – Venus. Srebrnu medalju Plantaže su osvojile za Nektarinu – Marija Aurelija.

“Ova smotra je od velikog značaja zbog prilike da se odmjerimo na međunarodnom nivou sa ozbiljnim proizvođačima i da znamo svoje mjesto na međunarodnoj mapi hortikulture.” – zaključio je ovim povodom Dušan Kankaraš, direktor vinogradarsko voćarske proizvodnje Plantaža.

Comments are closed.