Nobelovac Timothy Hunt u Plantažama

U okviru radne posjete Sir Richard Timothy Hunt, FRS FMedSci FRSE, dobitnik Nobelove nagrade za medicinu 2001. god., po dolasku u Crnu Goru prvo je posjetio našu kompaniju.

Uvaženi gost obišao je podrum “Šipčanik” i tom prilikom prezentovana mu je naša kompanija, aktivnosti i istraživačko-razvojni projekti kompanije. Degustacijom vina autohtonih sorti Vranac i Krstač, uvaženom nobelovcu, predočili smo snagu podneblja „Ćemovskog polja“.  Nobelovac Timothy Hunt je izrazio veliko zadovoljstvo prilikom posjete i jako su mu se dopala naša vina, naročito Vranac Pro Corde.

Nobelovac Hunt će održati uvodna predavanja na 7. Međunarodnoj konferenciji o ugrađenim računarskim sistemima – MECO 2018. Pored UCG-a organizatori konferencije su i Tehnički Univerzitet u Eindhovenu, Ryazanski radioelektronski univerzitet, Tehnički Univerzitet u Pragu, Univerzitet u Beogradu – Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Zagrebu,  IEEE, krovna  organizacija elektrotehničkih i računarsko-informacionih nauka u svijetu, EUROMICRO, Evropska asocijacija za mikroelektroniku, MANT, Crnogorska Asocijacija za Nove tehnologije, MECOnet,  Ministarstvo nauke Crne Gore, kompanije Čikom i Plantaže.

Comments are closed.