Nazdravimo “Epohom” u čast jubileja !

Ove godine kompanija proslavlja veliki jubilej 55 godina postojanja, i u tu čast vinskoj publici predstavljena je nova etiketa – “Epoha”.

Novo moćno crveno vino, kako i slogan kaže – predstavlja “Trag u vremenu” ! Simbolično, naša “Epoha” obilježava značajan period u kome Plantaže rastu i razvijaju se uspješno na vinskoj sceni, diktirajući trendove na ovim prostorima, istovremeno prateći i parirajući vodećim svjetskim brendovima.

Vino “Epoha” predstavlja premium kupažu sorti Cabernet Sauvignon i Merlot, u odnosu 65% (Cabernet) i 35% (Merlot). Grožđe za proizvodnju bere se na mikrolokalitetu Šipčanik, najboljem za gajenje ovih sorti. Godina 2012., kada je rađeno ovo vino, bila je godina zlatne berbe kada je riječ o kvalitetu sorti kaberne i merlo. Pune 4 godne pažljivo je praćeno sazrijevanje naše “Epohe” u bačvama od najboljeg francuskog hrasta, a zatim i još godinu dana, u flašama, u idealnim uslovima naših vinskih riznica.

Rubin crvena boja karakteristična je i za ovaj blend crvenih, svjetski poznatih sorti, čiji duboki korijeni su desetinama godina čvrsto vezani za naše Ćemovsko polje.”Epoha” odiše višeslojnim, bogatim, dominantno džemastim aromama crnog i plavog voća, protkanim začinskim tonovima slatkog korjena, uz nagovještaj crne čokolade i kafe u završnici. Ukus “Epohe” je elegantan, kompleksan, pun mekanih tanina, zaokružen prijatnim kiselinama. Bogati tonovi zrelog voća, šljive i kupine, uz prefinjene tonove čokolade i kafe, čine ovo vino pravom gastonomskom delicijom. Idealno je za slaganje sa jelima od plemenitih riba iz Skadarskog i Jadranskog basena, kao i specijalitetima od crvenih mesa. Našu “Epohu” karakteriše veliki potencijal za odležavanje, pa starenjem u flaši dodatno razvija svoj kvalitet, karakter i autentičnost.

Kompanija je i ovom etiketom dokazala da u kontinuitetu kreira vina koja čuvaju i potvrđuju jedinstven i prepoznatljiv ukus i stil vina crnogorskog podneblja u kojima će i u godinama pred nama uživati ljubitelji na svim meridijanima.

Hvala Vam na povjerenju, nazdravimo zajedno i za uspješnu EPOHU pred nama, živjeli !

Comments are closed.