NAŠI RESTORANI

NAŠI RESTORANI – KUHINJA PODNEBLJA

Kompanija „13. Jul – Plantaže“ poseduje dva restorana, „Jezero“ i „Marezu“, u blizini Podgorice, koji su zasnovani na autentičnoj crnogorskoj kuhinji, odnosno kuhinji podneblja, koja u sebi sažima i more i planine i prelepo Skadarsko jezero u blizini Podgorice.

Izuzetan meni naših restorana prati i veoma bogata vinska karta, koja sadrži sva vina koje proizvode Plantaže – od belih, svežih ili barikiranih, preko osvežavajućih voćnih rozea, do moćnih crvenih vina, pa sve do šampanjskih, penušavih i specijalnih slatkih vina. Za kraj – tu je i autentična crnogorska loza. Posebnu ponudu predstavlja izbor vina na čašu i selekcija probranih berbi, koje se mogu pronaći samo u našim restoranima.

JEZERO

,,Jezero“ je prestižni restoran kompanije ,, 13 Jul Plantaže“. Nalazi se na samoj obali Skadarskog jezera, na magistralnom putu Podgorica – Bar, u srcu Nacionalnog parka.

DSC_3110     Jezero     Jezero

Uz brojne zanimljive internacionalne specijalitete, meni restorana „Jezera“ nudi i autentičan doživljaj crnogorske kuhinje. Blizina mora, omogućava da na meniju restorana uvek budu sveži morski plodovi i najplemenitije vrste jadranskih riba, koji se spremaju po želji gosta, ali ono po čemu se „Jezero“ posebno izdvaja svakako su jedinstveni jezerski specijaliteti od krapa i ukljeve.

Restoran organizuje i sve vrste porodičnih i poslovnih okupljanja, kao i krstarenja jezerom u turističkoj sezoni, uz ručak ili večeru na brodu. Za organizovane grupe, „Jezero“ nudi posebne popuste.

Inače, sva vina i sve rakije Plantaža, gosti mogu da kupe odmah pored restorana, u jednoj specifičnoj vinoteci, ukopanoj u steni pored Skadarskog jezera.

KONTAKT:

Restoran “Jezero”
Petrovački put bb, Vranjina
Tel: +382 20 879 106; +382 67 619 603

 

MAREZA

Na petom kilometru od Podgorice, u netaknutoj prirodi, nalazi se restoran velikog ugleda, duge tradicije i visokog kvaliteta – „Mareza“.  Hladovina starih topola i potoci koji ga okružuju čine autentičan ambijent jednog od najpopularnijih podgoričkih porodičnih izletišta, u kojem se posebna pažnja ukazuje upravo deci, koja mogu da uživaju u posebno opremljenoj igraonici, ali i u meniju koji je pripremljen samo za njih.

Mareza je poznata po bogatoj nacionalnoj i internacionalnoj kuhinji, a na meniju se izdvajaju originalne čorbe, pečenja ispod sača, specijaliteti sa roštilja na ćumur, morska i jezerska riba i razne ukusne poslastice. Poseban gastronomski doživljaj u Marezi predstavljaju specijaliteti od sveže pastrmke, koja se za goste vadi direktno iz ribnjaka pored samog restorana.

Mareza     Plantaze Restorani     Plantaze Restorani     Plantaze Restorani

Restoran Mareza je poznat i po organizaciji raznih svečanosti, svadbi, rođendana i drugih proslava, koje, uz ukusnu hranu i vrhunsku uslugu u jedinstvenom ambijentu, ostaju u pamćenju. Vikendom, Mareza redovno organizuje i bogat muzički program.

Godine trajanja, autentičnost, vrhunska kuhinja i posebno poštovanje prema gostima izdvajaju „Marezu“, kao restoran koji ima posebnu dušu.

KONTAKT:

Restoran “Mareza”
Mareza bb, Podgorica
Tel: +382 20 511 031

Comments are closed.