Marc Checkley i Allan Karl posjetili Plantaže

Na svom proputovanju po Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi, našu kompaniju su u samo par dana posjetili vinski poznavaoci, Marc Checkley, iz Novog Zelanda, nagrađivani producent, novinar, kreator sadržaja, TV domaćin i Allan Karl iz Kalifornije, autor knjige “FORKS: Potraga za kulturom, kuhinjom i vezama”, fotograf, TV domaćin i avanturista.

Marc Checkley živi i radi na relaciji Singapur, Ženeva i London i ima 16 godina iskustva u televiziji, novinarstvu, razvoju sadržaja i konsultacijama za medije na više teritorija. Radio je sa brojnim međunarodnim emiterima uključujući, NBC Universal Networks, A+E Asia, Channel News Asia, Disney, TVNZ i Fox International Channels. Marc je WSET kvalifikovani vinski stručnjak, koji širom svijeta prati redovne kulinarske avanture i gost je brojnih popularnih vinskih događaja. Marcovi članci i fotografije o različitim kuhinjama i vinima, pojavili su se u South China Morning Post, Timeout, The Straits Times, Sundai Star Times, The China Daili i Travel Inc.

Allan Karl, u svojoj prvoj knjizi opisuje kulturu, ljude, hranu i vina, iz 60 zemalja svijeta. Trenutno radi na istraživanju regiona Balkana i pripremi za sledeću knjigu. Fasciniran opsežnim istraživanja na genetskom diverzitu vinove loze u Crnoj Gori odrađenim u okviru Sektora razvoja naše kompanije, pod rukovodstvom prof. dr Vesne Maraš, istakao je da su ova istraživanja od istorijskig značaja ne samo za Crnu Goru i Balkan, već i za globalni diverzitet vinove loze i očuvanje i promociju starih, odomaćenih i autohtonih sorti vinove loze.

Gosti su obišli impresivan vinograd naše kompanije i naše riznice vina – Šipčanik i Stari podrum, gdje su degustirali vina autohtonih sorti i kupaže sa internacionalnim sortama i tom prilikom im je na najbolji način predstavljeno zašto je Crna Gora mala zemlja velikih vina.

Comments are closed.