Kampanja “Kupujmo domaće” zvanično počela u vinskom podrumu Šipčanik

Kompanija je u utorak, 3. aprila, bila domaćin predstavnicima Vlade i privrednicima koji su zajedničkim snagama otpočeli kampanju “Kupujmo domaće” u cilji promocije domaćih proizvoda, koja će doprinijeti jačanju crnogorske ekonomije.

Učesnici programa su trgovački lanci “Voli”, “HD Laković”, “Aroma”, “Idea”, “Franca” i “Megapromet” koji će dati doprinos na način što će u svojim marektima jasno obilježiti domaće proizvode na policama.

Ovom prilikom Potpredsjednik Vlade i Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Sumović istakao je da program ima svoju posebnu vrijednost i višestruki značaj – od važnosti povjerenja u sebe i domaće vrijednosti i sposobnosti, do razumijevanja potreba domaćih potrošača. Ministar je naglasio i da se programom prevazilaze naslijeđene i nametnute navike da više cijenimo tuđe nego svoje. U obraćanju je istakao i značaj programa očuvanja tradicije, jer kupujući domaće proizvode, čuvamo našu tradiciju i njene posebnosti. Naveo je i da program jača svijest da domaći proizvođači našem tržištu uvijek nude najbolje što proizvedu. Poseban značaj programa je i podizanja konkurentnosti kroz potrebu povećanja obima proizvodnje, usvajanja novih standarda, primjene savremenih tehnologija i marketinških principa. Posebno je istaknuta i važnost odlučnosti svih da se izborom domaćeg proizvoda neposredno doprinese rastu ekonomije i otvaranju novih radnih mjesta, čime se obezbijeđuje više novca za plate, penzije, obrazovanje i zdravstvo. “Izaberimo najbolje, izaberimo svoje i to je siguran put za napredak”- istakao je ministar !

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić, ovom prilikom istakla je da se kupovinom domaćih proizvoda jačaju crnogorske kompanije, i vraća povjerenje u iste, jer kako je navela, kupujući domaće proizvode ulažemo u našu ekonomiju i činimo je jačom, a samim tim unaprijeđujemo i naš životni standard.

Pozitivne utiske iznio je i predsjednik PKCG Vlastimir Golubović naglasivši da je riječ o ambicioznom poduhvatu koji prevazilazi moći i nadležnosti jednog subjekta. On je naveo da Program „Kupujmo domaće“ zahtijeva stalno angažovanje i sinergiju privrednih subjekata i organa vlasti, kao i nauke i struke. Jedan od zaključaka bio je i da je svrsishodnost ovakvog djelovanja nesporna što potvrđuju iskustva i praksa najrazvijenijih zemalja svijeta, ali i naših susjeda iz regiona.

Priliku da se obrati zvanicama i privrednicima imao je i vlasnik kompanije “Voli”, Dragan Bokan, vidno ponosan, jer kako naglašava : “Ovo je dan koji obilježava naše zajedništvo i partnerstvo. Ovom projektu smo pristupili i emotivno jer, kada potrošač odabere domaći proizvod, onda je odabrao ono što su napravile vrijedne ruke našeg crnogorskog domaćina, ono što dolazi sa naših planina, mora, što nas podsjeća ko smo i što smo”.

Naša kompanija, kao lider u proizvodnji vinskog grožđa, premium vina i prirodnih rakija i brend koji na domaćem tržištu ima visoku stopu realizacije svojih proizvoda, pružila je punu podršku navedenom projektu, i predstojeću kampanju doživljava kao korak naprijed ka jačanju svijesti o kvalitetu domaćih proizvoda i inicijativi da domaći proizvodi budu lakše prepoznati i dostupni potrošačima.

Comments are closed.