IMA NEKA TRAJNA VEZA

U Beogradskoj Areni Bijelo dugme je održalo tri koncerta kojima je prisustvovalo oko 60.000 ljudi. Kompanija Plantaže je sa zadovoljstvom prihvatila ulogu prijatelja koncerta čime je zaokružena turneja pod nazivom “ Ko ne poludi taj nije normalan” i obilježeno 40 godina postojanja grupe Bijelo dugme.

ZAJEDNIČKI POČECI

Nakon početnih lutanja i traženja formule uspjeha 1973. godine se pojavilo Bijelo dugme, muzička grupa koja je obilježila cijelu jednu epohu. Plantaže su formalno nastale deceniju ranije, ali upravo te godine rađalo se Ćemovsko polje kao najveći Evropski vinograd u jednom kompleksu.

 MUZIKA I VINO PODNEBLJA

Iako se Bijelo dugme smatra najvećom jugoslovenskom rok grupom, nepobitno je da njihova muzika ima snažno uporište u tradicionalnoj muzici podneblja u kojem nastaje. Vina Plantaža, takođe, svjedoče o jedinstvenom podneblju smještenom između Jadranskog mora, Skadarskog jezera i visokih planina u zaleđu koje stvara uslove za rađanje autentičnih, raskošnih vina.  Upravo zato Plantaže proizvode vina upečatljivog karaktera, sa snažnim pečatom podneblja.

SPOMENAR

Prvi ples i prvo piće, koji se dogode u mladosti, obično ostaju u trajnoj uspomeni. Prilično je izvjesno da veliki broj pripadnika generacije koje su stasavale posljednjih decenija prvi ples sa djevojkom ili mladićem vezuju za neku od legendarnih balada Dugmeta, a prvo piće sa crnogorskim Vrancem ako je izbor pao na vino. Nerijetko se to dvoje dogodilo istovremeno.

ZA SVA VREMENA

Bijelo dugme i Plantaže su nesumnjivo u najužem izboru vrhunskih brendova koji su nastali na prostorima nekadašnje Jugoslavije, a čiju popularnost vrijeme nije osporilo. Naprotiv. Regionalno liderstvo nadograđeno je međunarodnim uspjesima. Bijelo dugme održava na stotine koncerata duž svih meridijana, dok Plantaže svoja vina izvoze u skoro 40 zemalja svijeta. Više od 4 decenije Bijelog dugmeta i 5 decenija Plantaža potvrda su utemeljenosti i kvaliteta.

Na osnovu svega, jasno je da postoji neka tRajna veza između ova dva bredna.

Djelić nezaboravne atmosfere sva tri koncerta iz Arene prenosimo vam kroz foto galeriju u prilogu