Dodjela nagrada za najbolju kratku priču

U vinskom podrumu Šipčanik održan je svečani koktel dodjele nagrada Međunarodnog konkursa za kratku priču “Vranac – najbolja kratka priča 2015” koji su, šesti put zaredom, raspisale knjižara Karver i kompanija “13. Jul – Plantaže” .

Ovogodišnji konkurs trajao je od 17.02.2015. godine do 17.05.2015. godine, a tokom trajanja konkursa pristiglo je 575 priča, od čega je uslove tražene konkursom ispunilo 544 priča, a 21 najbolja priča će biti objavljena na zvaničnom veb – sajtu www.odaklezovem.net.

Ovogodišnje najbolje priče potpisuju hrvatski autori. To su “Prikaze” Damjana Krstanovića, “Svašta se može dogoditi” Mire Petrović i “Whiskey ‘na akciji'” Zorana Krstića. Pokrovitelj konkursa i nagrada i ove godine je kompanija “13. jul – Plantaže”.

Konkurs Vranac – najbolja kratka priča, jedan je od najprestižnijih konkursa u regionu. U prethodnih pet godina, preko internet aplikacija stiglo je više od 4000 priča pod šifrom. Konkuri su objavljeni u crnogorskim i regionalnim časopisima, novinama i na portalima.

U dvije knjige Vranac – najbolja kratka priča 2010. i 2011., kao i na veb stranici www.odaklezovem.com do sada je objavljeno 110 priča, a nagrađeno 16 učesnika koje je žiri, u sastavu Enver Kazaz, teoretičar književnosti, Teofil Pančić, književni kritičar i publicista i Božo Koprivica, književnik, jednoglasno izabrao kao najbolje.

Comments are closed.