DECANTER BALKAN & MEDITERRANEAN WINE TASTING

Na smotri vina sa Balkana i Mediterana u ekskluzivnom prostoru Landmark hotela u Londonu svoja vina prezentovalo je 50 vinarija iz 17 najpoznatijih vinskih regija Balkana i Mediterana.
Pored velikog broja čuvenih vinarija italijanske Toskane, Sicilije i Pulje i čarobne francuske Provanse te velikih imena Španije, Turske, Grče i Libana, Crna Gora je po ko zna koji put pokazala da itakako ima šta da ponudi svijetu i da zaista jeste mala zemlja velikih vina.

Rame uz rame sa samom vinskom elitom Starog svijeta našla su se vina Plantaža različitih stilova od autohtonih i internacionalnih sorti. Bila su tu vina nezaobilaznog krstača i vranca, ali i caberent sauvignona.
Suvi Val 2012 izazvao je oduševljene londonske publike poznate kao odlični poznavaoci i potrošači pjenušavih vina. Autohtoni Krstač iz berbe 2015 svojom unikatnom istorijom i geografijom divljenje, a Vranac 2013 iz klasik linije još jednom potvrdu da je pobjednik u best buy kategoriji. Vranac klasik je i sam magazin Decanter 2013 godine proglasio za vino mjeseca, što ponovo potvrđuje londosnka vinska publika.

Predstavljeni Vranac ProCorde iz berbe 2013 kao poseban izraz vranca, starih vinograda i nauke stavio je pečat na teoriju o ljekovitosti vina.
Vladika 2013, je sa druge strane pokazao vranac u kupaži sa merloom i kaberneom kao jedno novo i moderno lice crvenih vina Plantaža, a Vranac Barrique 2012 i Vranac Reserve 2011 nerekonstruisnu snagu vranca i podneblja sa kojeg dolaze. Stari podrum caberent sauvignon 2012 koga je vijest o zlatnoj medalji sa DWWA ocjenjivanja zatekla baš na ovoj smotri izazivao je stalnu gužvu na štandu Plantaža tokom cjelodnevne degustacije vina.

Sajam je posjetilo preko 600 ljubitelja vina, somelijera i trgovaca vinom koji su sa velikim oduševljenjem degustirali vina Plantaža potvrđujući nam još jednom koliko je autentičnost i originalan karakter podneblja, kojem smo vijekovima vijerni, važan u svijetu vina.

Comments are closed.